Államilag megelőlegezett gyerektartásról mennyi idő alatt lesz határozat? (tudásbázis kérdés)
"50. § [Az ügyintézési határidő] *
(1) Ha törvény eltérően nem rendelkezik, az ügyintézési határidő az eljárás megindulásának napján kezdődik.
(2) Az ügyintézési határidő
a) automatikus döntéshozatal esetén huszonnégy óra,
b) sommás eljárásban nyolc nap,
c) teljes eljárásban hatvan nap."
Állami hivatalokban a "kötelező ügyintézési határidő 30 nap".
Ez azt jelenti, hogy bármilyen ügy elintézése érdekében a következő lépés megtételét ennyi idő alatt kell teljesíteniük. Legyen az egy újabb okirat bekérése tőled, vagy egy másik hivatallal való adategyeztetés, bármilyen lépés, amelyet lépniük kell.
No ettől kezdve, valóban ott fogod megtudni, hogy szükségük lesz-e még további papirok beszerzésére, vagy a következő 30 napon belül már a pénzt fogják utalni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy meg is várják, hogy elteljen egy hónap, csupán azt, hogy annál korábban nem sürgetheted őket.
Minden ügy más.
Számodra semmit nem jelent, ha valaki leírja, hogy ő mennyi időre kapott határozatot.
Ami a legfontosabb: pénzt.
Szerinted az itteni fórumozók érdemben többet tudnak mondani, mint majd szerdán az ügyintéző?
Ha most leírja valaki, hogy 1 hét vagy 1 hónap, vagy 1 év, az számodra megnyugtatóbb?
Szia!Ha nem tudsz èrdemben hozzászólni akkor minek írsz.
2: szerdán megyek,olvass, èrtelmezz!
3:nem haragszom.....további szép napot.
Ne haragudj hogy így válaszolok rá először a választ én nem tudom rá a választ a második, hogy miért nem ott bent helyben kérdezted meg és akkor azonnal kaptál volna választ.
Vagy ha nem is akartál vagy mertél valami végett kérdezni akkor keress rá az interneten
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Mi a teendő abban az esetben, ha az anyuka jogtalanul kért és kapott államilag megelőlegezett gyerektartást?
- Mik a feltételei annak, hogy az állam megelőlegezze a gyerektartást?
- Államilag megeglőlegezett gyerektartást mennyi idő mire elintézik?
- Akik az állam által megelőlegezett gyerektartást kapják, azok kaptak már ebben a hónapban pénzt?
- Mennyi idő, mire az állam által megelőlegezett gyerektartás-pénzt elkezdik utalni? Én, mint különélő gyerek tarthatok-e rá igényt?