Állami tulajdonú ingatlan megvásárlásának menete? (tudásbázis)
5. Lillus-M
2012. okt. 30. 13:25
Nem Önkormányzatos téma. Nemzeti Vagyonkezelő. Érdeklődtem is, de a helyi kirendeltség tök mást mond mint a Bp-i ügyfélszolgálat. Emiatt jutott eszembe, hogy talán találok valakit akinek van már tapasztalata. Az ügyet mindenesetre elindítottam, de, hogy ténylegesen mire számítsak abban szeretnék tisztán látni, mert a hivataltól semmi kézzelfoghatót nem sikerült kicsikarnom. Még nagyságrendileg sem, hogy hónapokba vagy inkább évekbe telik a szöszmötölésük
4. simple (válaszként erre: 2. - Lillus-M)
2012. okt. 30. 11:57
Szerintem az önkormányzathoz kéne fordulnod.
3. 2a69f78972 (válaszként erre: 2. - Lillus-M)
2012. okt. 30. 11:28
Nem vagyok nagy tudora a témának, de nem a helyi önkormányzat hatásköre?
2. Lillus-M
2012. okt. 30. 10:35
Van-e valakinek tapasztalata állami tulajdonú ingatlan megvásárlásával kapcsolatban?
Konkrétan a szomszéd kis telek öreg házzal örökösödés során az államra szállt. 2 éve üresen és elhanyagoltan áll. Kutya felé sem nézett, érdeklődő a megvásárlására még nem volt (ezt hivatalosan megtudtam). Megvennénk.
Érdeklődtem az Állami Vagyonkezelőnél a központi Bp-i irodában is, meg a megyei kirendeltségen is, de elég eltérő válaszokat kaptam arról, hogy hogyan is zajlik le egy ilyen eljárás. Arra meg végképp nem kaptam semmi választ, hogy vajon milyen hosszadalmas is lehet a procedúra.
1. Lillus-M
2012. okt. 30. 10:30
Állami tulajdonú ingatlan megvásárlásának menete
További ajánlott fórumok:
- Mi szól egy Iphone készülék megvásárlása mellett?
- Osztott tulajdonú házból, az egyik rész az enyém. A másik fél eladná a saját részét. Kirakhat a saját részemből?
- Mire figyeljünk oda, egy ház megvásárlásakor?
- Állami tulajdonú ingatlan vásárlása hogyan lehetséges?
- Önkormányzati lakások megvásárlása!
- Állami támogatással terhelt ingatlan eladása