Alapfokú angol (beszélgetés)
Voltam Görögországban.
10 perc alatt megtanultam görögül köszönni, megköszönni. kérni, bemutatkozni, lett egy albán barátom.
Az albán-görög pont olyan, mint a magyar-román barátság.
Tudni kell a görögök anyanyelvi szinten beszélnek németül, angolul.Már akivel találkoztam.
Persze jópofa japánul is megtanulni.
Megjegyzés.
Spanyolul beszélnek a legtöbben a Földön.
Én nem vagyok egyébként elég kitartó, naponta kellene bogarászni vele. Mondjuk nincs számomra tétje, így nyomás sincs, de azért elvagyok vele.
A lányom meg japánul tanul vele, angol alapon. Szerintem ő meg egy ufo amúgy, mert tétje neki sincs.😀
Amikor tanultam, még nem ismertem a Duolingo-t.
Kezdő angol csoportba jelentkeztem, kiderült, csak ketten voltunk a csoportban kezdők, ezért a tanár a többséghez igazította a tananyagot.
Rettenetesen el voltam keseredve, hogy így nem tudom tartani az ütemet a többiekkel.
Egyszer beültem egy könyvesboltba, minden könyvet, ami akkor volt kapható magamhoz vettem, és átnéztem, melyik lehet az, ami netán segíthet.
Így került a keze, be a Szamárpad.
65 induló volt, mint írtam sokan már éveket tanulták az angolt (általános, gimi, főiskola, egyetem) Aki mellettem ült csajszi még Angliában is dolgozott 2 évet.
A 2. év végére 6-an jutottunk el a vizsgáig, a csajszi kiesett.
Persze mindenki más, szerencsére nekem bejött, de nekem fontos volt a nyelvtan is, ugye levelezni kellett angolul.
Ebben a könyvben találtam meg a korrekt magyar magyarázatot is feladatokkal.
Van még a Boldogulj angolul című könyv, amiben külön történetek vannak, utazáshoz, étterem, egészségügy, közlekedés.....stb. itt le van írva USA angolul, és annak a fonetikus kiejtése magyarul. Ez sem rossz.
Már ismerve a Duolingo anyagát, megmondom őszintén, az én butuska fejemnek nem lett volna elég. Már ismerve a nyelvet, kitűnőnek tartom.
Budai László: Angol nyelvkönyv. Én abból tanultam meg az alapokat még a gimiben. Nem tudom lehet-e még kapni. Antikváriumban biztos van.
A többi meg netről jött. Angol nyelvű filmek nézése, felirattal persze, zeneszövegek meg ilyesmi. Egy időben külföldiekkel is cseteltem aztan próbáltam ellesni dolgokat. ;)
A Szamárpad szerintem kitűnő erre a célra.
Három kötete van.
Én jobban megértettem belőle, mint a tanártól.
További ajánlott fórumok:
- Itk Origó angol alapfokú nyelvizsga
- Májustól alapfokú nyelvvizsga szükséges a külföldi munkavállaláshoz?
- 3-4 hónap alatt fel lehet készülni Angol alapfokú nyelv vizsgára? Nehéz a vizsga?
- Szerintetek az alapfokú nyelvizsga nehezebb mint az angol középfokú érettségi?
- Mennyibe kerül egy alapfokú, vagy középfokú angol nyelvvizsga Budapesten?
- Angol alapfokú vizsga