Akvárium téma! Kérlek segítsetek! (beszélgetés)
Nekem volt már pár évvel ezelőtt egy 200 literes, imádtam, szinte semmi gond nem volt vele..:)
most egy minit vettem az üzletembe, hát ezzel tuti több macera lesz, de imádom a halakat, muszáj volt vennem egyet! :P
Szia!
Mi jó pár évig foglkoztunk halakkal, van egy-két akváriumunk és felszerelésünk is hozzá, a szűrőtől a dísztárgyakig.
Ha netán érdekelne valami, szólj!
Ti most kezdtétek a haltartást?
A szűrőn kívül szoktak levegőztetőt is rakni a vízbe, az szokta a buborékokat nyomni.
nah, ezt küldték!:)
Köszönöm kérdését.
Az akváriumnak nem tartozéka a kis pipa. A szűrőt ha gyárilag ezt a szűrőt külön megrendelem a Ferplasttól akkor tartozék.
Rákérdeztünk már a Ferplastnál, hogy itt miért nem tartozék. Azt a választ kaptuk, hogy itt nem tartozék, mert nem szükséges ekkora akváriumban 3-4 halnál többet úgysem lehet rakni. Annyinak, meg nem kell. Mi a leírásban nem is szerepeltetjük, hogy levegőztetővel volna felszerelve. Ha mégis levegőztetni szeretne, akkor külső levegő pumpával oldható meg. Vagy a szűrőt úgy elhelyezni, hogy a visszafolyó csobogva folyassa vissza a tisztított vizet.
ezt a választ írta a cég:
Összeszereltük az akváriumot, de a szűrő/levegőztetőn kellene lenni egy kis pipának, ami nem volt a csomagban...a dobozon lévő kép nem mutatja, csak a dobozban lévő leírásban olvastunk róla.
Az a baj, hogy így sajnos nem jut oxigén a vízbe..
Kérem nézzenek utána, hogy valójában ez tartozéka-e a csomagnak, vagy milyen módon helyezzük be az akváriumba a levegőztetőt!
pink dánió, leopárd dánió, 2 harcsa, 1 algaevő
remélem nem lesz bajuk, ma telepítettem be őket.
írtam nekik, de nem válaszolnak...:(
ha nincs buborék és pipa, nem értem honnan vesz oxigént a levegőztető?
Szia. Szerintem a pipa nélkül is kell mennie bele levegőnek!
Nem hívtátok fel a szállító céget?
féltem a halakat, nem értem miért nem látom a buborékokat a levegőztetőből kijönni...
vki tud segíteni?
Összeszereltük az akváriumot,amit az internetről rendeltünk de a szűrő/levegőztetőn kellene lenni egy kis pipának, ami nem volt a csomagban...a dobozon lévő kép nem mutatja, csak a dobozban lévő leírásban olvastunk róla.
Az a baj, hogy így sajnos nem jut oxigén a vízbe..
A halakat betelepítettük és észrevettük, hogy a halak pipálnak, tehát nincs elég oxigén a vízben..
napok óta működik az akvárium, nem volt feltünő, mert csendes működésűt rendeltünk, azt hittük emiatt van...:(
További ajánlott fórumok:
- Pusztulnak a halak az akváriumban - mivel, hogyan takarítsak?
- Van kedved tanácsot osztogatni szerelem témában? Akkor segíts kérlek!
- Hogyan irthatók ki a csigák az akváriumból?
- Az aranyhalat egy akváriumba lehet tenni a vitorláshallal?
- Egy 20-25 literes akváriumba milyen halakat ajánlanátok?
- Kicsi akváriumba igénytelen halat milyet vegyek kisfiamnak ajándékba?