Akit érint: Megváltozott munkaképesség! Tapasztalatokra lennék kíváncsi! Tud valaki segíteni? (tudásbázis)
Érintett vagyok. Te kezdeményezheted a háziorvos bevonásával. Gondolom van betegséged, ami miatt a munkaképességed csökkenhet. Kivizsgálás és minden orvosi zárójelentéssel együtt az OOSZI dönt, hogy az ő vizsgálatuk alapján hány % a munkaképességed.
Amennyiben eléred a 40%-ot un. rendszeres szociális járadékra leszel jogosult, ami (kb.27000,-ft/hó)
A munkáltatónak azért éri meg leszázalékolt embereket foglalkoztatni, mert jelentős kedvezményeket vehetnek igénybe az ilyen munkavállalók esetében pld. járulékfizetés, bértámogatás. A tapasztalatom pedig, hogy ugyan olyan dolgozó az ember, mint az aki nem leszázalékolt, csak neve van a gyereknek.
Kedves tuxy!
Ezeket a linkeket én is megtaláltam a neten, de azért köszi!
Mint írtam leginkább SZEMÉLYES tapasztalatokra lennék kíváncsi.
A folyamatot már tudom hogy lehet elindítani, de szeretnék olyan dolgokról is tájékozódni, hogy a bizottság előtt való megjelenés mennyire terheli meg lelkileg az embert, ér e valamit, könnyebben el tud e helyezkedni az akit megváltozott munkaképességűvé nyilvánítanak, stb.
Ha érintett vagy a témában kérlek a tapasztalatodat írd le!
Köszönöm!
Szeretném megtudni a következőket:
-hol kell elindítani?
-hasonló képen megbélyegzik az embert, mint a leszázalékolással?
-miért jár jól a munkaadó ha megváltozott munkaképességűt foglalkoztat?
-mivel jár jobban ha valaki megváltozott munkaképességű?
Kérem csak olyan válaszoljon, aki valamilyen szinten érintett!!!
Előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Leszázalékoltak, megváltozott munkaképességűek tapasztalatai
- Hogy zajlik egy megváltozott munkaképességű felülvizsgálata?
- Hová kell beküldeni a megváltozott munkaképesség elbírálásához szükséges papírokat és milyen nyomtatványt kell kitölteni?
- 2012-től átalakul a megváltozott munkaképességűek ellátása. Vajon a gyest, gyedet is elveszik az ellátás alatt?
- Milyen ellátások járhatnak egy megváltozott munkaképességű személynek?
- Tudtok-e megváltozott munkaképességű embernek álláslehetőségeket Győrben?