Akinek később(mondjuk 1 év után) sikerült teherbe esnie, mi volt a probléma és mennyi idő után jött össze? (tudásbázis)
Nekem cisztáim voltak mivel nem volt tüszőrepedés sem. A nőgyógyász kért teljes hormon vizsgálatot,de mire az eredménnyel mentem volna addigra baba lett.
Amikor megtudtam bajom van elegem lett! Abbahagytam a hőmérőzést meg a görcsölést.Elkezdtem edzeni,normálisan enni stb. Még a szex is sokkal jobb lett,mert nem folyton azon járt az eszem,hogy most akkor babát kell csinálni ha nem,hogy csak élvezzem.
És egyszer csak jött a szag undor stb,teszt és 1 év 3 hónap után végre egy pozitív teszt :D
2 év, 2 hónap, 10 nap.
pcos (ir nélkül), ibd (vagy talán mégsem)
Alátámasztom. Nem írhattam volna le én sem jobban.
A nem -rá-görcsöléshez hozzá tartozik, hogy egészséges életmódra törekedj, és teljes kivizsgálást csináltass. És közben ne hanyagold el a párkapcsolatod. Mert mi van, ha ott a baba, de a kapcsolat rámegy, és apa nincs?
És javasolom az új állást, hobbit, stb...
Nálunk papíron smemi gond nem volt, de szüléskor a doki gyanút talált a beágyazódásra.
És mivel többször volt baba ami nem maradt meg( pl egy hét késés mensikor), második babánál már rákészültem magnéziummal, ami segíti a beágyazódást. És persze kaptam hormonos rásegítést is az első 3 hónapban a biztonság kedvéért.
Egyébként nekünk sok év után lett csak egy egészséges terhesség.
3,5 év
pcos, IR és endometriózis
sajnos spontán nem sikerült
előre szólok h nem bunkóságból írom amit írok:
ha nem jön össze 1 éve, akkor el kell menni orvoshoz, mert nem normális, de az is lehet, hogy 1 éven át rosszkor voltatok együtt, erre kicsi az esély, de előfordulhat.
tudom, hogy csak érdeklődsz, hogy vajon miért nem jön össze, mi az ami sokaknál előfordult, stb...de mi nem tudjuk megmondani, hogy mi a baj, valószínűleg sok %-unk PCOS miatt nem tudott/tud teherbe esni, de ez nem jelenti azt, hogy Neked is az van, lehet hogy mondunk itt 100 dolgot ami kiderült és neked egy 101. miatt nem jön össze.
Nekem is volt probléma, tudom milyen rossz, sőt az enyém még rosszabb volt, de ez nem ide tartozik, a lényeg, hogy el kell menni orvoshoz. Lehet, hogy egyszerűen csak arról van szó h rosszkor voltatok együtt.
Drukkolok, hogy sikerüljön.
Majdnem két év, nálam volt a gond. Nem volt peteérésem, amit gyógyszeres és injekciós kezeléssel helyrehoztak, de utána meg az volt a gond, hogy rágörcsöltem, stresszes voltam.
Aztán mással kezdtem foglalkozni, - edzettem, alakot formáltam, - és váratlanul teherbe estem. :)
Én is így voltam, mind a kettővel. Aztán, mikor belefáradtam, s feladtam, azt mondtam, hogy ha a sors azt akarja, ne legyen gyerekem/gyerekemnek testvére, akkor lett.
Persze egyikünknek sem volt szervi baja. Csak a görcsös akarás gátolt.
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Pánikbetegség, teherbeesés. Vágyni a babára, de félni az egésztől. Van köztetek aki hasonló problémával küzd?
- Alkohol fogyasztása teherbeesés előtt okozhat-e problémát?
- Hormonprobléma miatt nehéz teherbeesés?
- Akiknek hosszabb ideig nőgyógyászati problémái voltak: sikerült teherbe esnetek?
- Petevezeték-átjárhatósági probléma, császármetszés utáni összenövések, nehezített teherbeesés