Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)
Sziasztok!
2015-ben műtötték L5-S1 sérvvel.
Egész jól elvoltam az elmúlt években, habár folyamatosan voltak kisugárzó fájdalmak (10-es skálán 2-3).
Most nincs sév, "csak" kopás, ödéma és kitüremkedés.
Ugyanazok a tünetek.
Szteroid injekció tó rosszabb lett.
A reumatológus md kollagén injekciót akár adni.
Esetleg van valakinek tapasztalata a kollagénnel?
Másik kérdés, Tudtok valamit Angi Nimródról? Őt ajánlgatják még nagyon.
Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok! 🙂
Lumbagó, isiászom van!
1 éve iszonyatosan fáj a derekam az űlőideg, se ülni se állni hajolni, de dolgozni sem tudok!Járok ki a gőzbe de nem segít, sőt rosszabb!Gyógyszerek nem segítenek!
Műtéttől nagyon félek!Aki hasonló panasza van vagy műtötték vele,jól jönne egy kis felvilágositas!
Teljesen kétségbe vagyok esve nagyon már!
A Műtét általában jól sikerül?
Köszönöm a válaszokat előre is
Sziasztok! 🙂
Lumbagó, isiászom van!
1 éve iszonyatosan fáj a derekam az űlőideg, se ülni se állni hajolni, de dolg
Sziasztok!
Valakinek estleg tapasztalata/véleménye farokcsigolya műtéttel kapcsolatba?
Az isiász és a porckorongsérv ugyan az, azaz az isiász általában a porckorongsérv miatt van.
Jellegzetes tünetei:
Lábba sugárzó fájdalom,
Tüsszentésnél és köhögésnél fokozódó fájdalom
Zsibbadások is lehetnek
Az én dokim azt mondta, ha a combom belső része zsibbad, akkor azonnal idegsebészhez kell menni, mert ez a bénulás jele lehet, illetve ezen kívül a vizelet és széklet visszatartás probléma.
Telefonon nem tudsz rákérdezni?
Nem tudok ebben segíteni, nem Magyarországon lakok. Én utoljára úgy jártam, hogy röntgenre küldtek, holott tudta a neurológusom, hogy azelőtt sem mutatta ki. Szóval ugyanott tartok, mint előtte. Pedig a gyógytornászom kérte a friss leletet, mert nem mindegy, hogy milyen gyakorlatokat végzek. Ilyenkor dühös tudok lenni.
Szia! Engem dec 23.án műtöttek kb ugyan ilyen előzmények csak nekem 2 nap után küldtek műteni és a bal lábam van lezsibbadva.(az egész lábam le volt zsibbadva és a fenekem közepén lévő izom illetve a hátsó combomban az izom fájt)
Műtét után elmúlt nem fájt nem volt izom fájdalom sem.de kb 1 hétre a műtét után elkezdődött ez az izomláz szerű fájdalom vissza térni.És nem tudom h ez most vajon normális e és h ez elmúlik e?! a lábzsibbadás az térdtől lefele megmaradt és a bokám se sokat változott de igen azt nekem is mondták h ennek sok idő kell.El mesélnéd h te h vagy mi változott?Előre köszönöm a válaszodat.😊
Sziasztok!Indítottam hasonló címmel egy fórumot, de átirányítottak ide.
Tapasztalatokat szeretnék gyűjteni, így azok gondolatait, segítségét várom, akik gerincsérv miatt műtöttek, vagy előtte állnak, vagy olyanokét, akiket mégsem kellett megműteni (mert pl. találtak alternatív megoldást denevérpad stb) Páromnak 3-4es fokozatú gerincsérve van (két irányban, elölre és hátra is kifolyt a folyadék), ami az MR felvételen látszik.
Egyrészt egy jó dokit is keresünk (aki segít értelmezni a képet és nem csak rögtön műtétre küldi a beteget), illetve segítségetek légyszi, akinek közületek volt műtét, hogy mennyi idő a lábadozás stb.Szóval kábé minden érdekel gerincsérv témában. Köszönöm előre is a válaszokat!
Értem.
Jaj, ez a legrosszabb! Türni a fájdalmat és várni a végét.
Mindig van megoldás, ha muszáj. Nekem is a 3 éves gyerekem adta a gyógyszerem, hogy el tudjak jutni a mosdóig. Nem volt könnyű, de túléltük.
Szia!
Azt sejtettem,hogy műtét lesz,csak nem hittem,hogy ennyire komoly a baj.
Abban maradtunk a dokival,ameddig bírok tartsak ki,ez lehet 1 hónap is,de fél év is,szóval konkrét dátum nincs.
Ha erősödnek a tünetek,akkor műt,bár jelenleg is eléggé szarul vagyok.
Most gondolkodunk hogy oldjuk meg egyáltalán ezt a történetet,hisz senki segítség nincs.
Szia!
:( Sajnálom! Gondolom te előre sejtetted. Mikor lesz?
Szia!
Műtét a vége sajnos :(
Beszoktatásnál ott volt hugi is..nagyon élvezte..azóta ő viszi oviba,hozza bátyust oviból..nagyon jó kapcsolat van köztük,nincs féltékenység de sztem szerencsés is vagyok velük.
Ha gondolod gyere olvasd a naplóm,bár ez most új,a másikat töröltem,majdnem innen is léptem,de ez hosszú.
Tök cuki :)
Nálam is a kisfiam most kezdte az ovit,tetszik neki.Nem akartam ott aludjon,hogy a kiscsaj még itt van,de óvonő mondta szerinte jobb lenne,ugyhogy 3 hét után ott is aludt.
Nagyon ügyi.
Kiscsaj jövő szeptemberben kezdi,nagyon megy az idő.
Amúgy minden változatlan😂
Irok persze.
Túlterhelik őket,hát cipelje az aki kitalálta hogy ennyi könyv kell..tetszik neki azért a suli?
Értem. Mindenképp írj, amikor tudsz valamit!
Pici bizony. Még nekem is nehéz, nemhogy neki!
További ajánlott fórumok:
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Kezelhetetlen gyerek, tanácsokat kérnék
- Segítenétek? Véleményeket, tanácsokat várok! (köszönöm)
- Kérhetnék tanácsokat? Van egy hat éves öcsém, és egy nyolc éves húgom!