Akik nem jártak jól (anyagilag) a panelprogrammal? (beszélgetés)
Hát akkor ennyit jelent a nyílászáró csere...
Mi ha nem fűtenénk, kb 17 fokban ülnénk.
Még tavaly júniusban, tudjátok, amikor hirtelen nagy hideg lett (kb. 10 fok volt kint - és nem volt ugye már távfűtés), akkor 17 fokban ültünk itthon. Szörnyű volt.
... szintén. Minden évben kaptam vissza a fűtési szezon végén pár ezer forintot (havi 28 ezret fizettem), nyáron a leolvasás után még ráfizettem 40 ezret, most ennek megfelelően 30 ezer felett van a havi díj.
Szigetelés és radiátorcsere is volt.
:/
Tavaly nyáron beszigetelték a panelházat, ahol lakunk. Előtte télen fizettünk x ezer ft-ot havonta a téli hónapokban úgy, hogy a 4 radiátorból 3 4-esre, 5-ösre volt tekerve (a negyedik radiátort nem tekertük fel, mert azt a szobát nem használjuk). Szigetelés után (az elmúlt télen) inkább csak 3-ason, néha 4-esen járattuk az említett 3 radiátort. De amikor jöttek leolvasni a költségosztókat, nagyobb értéket mértek, így a számla (most) magasabb pár ezer ft-tal. Arra fogják ezt a helyi távhősök, hogy azért van ez, mert magasabb volt a múlt télen a benti hőmérséklet, pedig nem. Ugyanazt a 22 fokot tartottuk (csak épp nem kellett olyan magason járatni a radiátorokat mint előtte) a szigetelés miatt. Azért vártuk a szigetelést, hogy tudjunk spórolni az amúgy is magas számlán, erre tessék...
Járt még valaki így?
További ajánlott fórumok:
- Nincs szív hang, és mégis volt! Akik jártak így a terhesség elején, mondjátok el a tapasztalataitokat légyszi!
- Szombathelyi kismamák akik már jártak a Dolce Vita 4D-s ultrahang stúdióba
- Akik szeretik Egyiptomot-akik jártak már ott!
- Akik jártak már Dr Fülöp Vilmosnál
- Akik jártak már a Rám-szakadékban. 4 éves gyerekkel kivitelezhető?
- Tud valaki olyan alapítványt, céget, gyártót, aki segít olyan daganatos betegeken akik már teljesen leamortizálódtak anyagilag?