Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Ajvar pirítóssal recept

Ajvar pirítóssal recept

Az Ajvar pirítóssal hozzávalói:
Kb. 25 dkg paradicsompaprika
2 db padlizsán
3 gerezd fokhagyma
olaj
ecet

bors


Az Ajvar pirítóssal elkészítési módja:
A padlizsánt és a paprikát megmossuk és egy palacsintasütőben addig sütjük, amíg a héjuk fel nem hólyagosodik. A padlizsánt meghámozzuk, a paprikák bőrét lehúzzuk és a 3 gerezd fokhagymával az egészet ledaráljuk. Sóval, borssal, ecettel fűszerezzük, és kevergetve hozzáöntünk óvatosan annyi olajat, amennyit felvesz. Közben kenyérszeleteket pirítunk, kis háromszögekre vágjuk, mellé adjuk kis tálkában az ajvárt, amibe mindenki kedvére mártogathat.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


Az ajvar pirítóssal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook


Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.