Ajvar pirítóssal recept
Az Ajvar pirítóssal hozzávalói:Kb. 25 dkg paradicsompaprika
2 db padlizsán
3 gerezd fokhagyma
olaj
ecet
só
bors
Az Ajvar pirítóssal elkészítési módja:
A padlizsánt és a paprikát megmossuk és egy palacsintasütőben addig sütjük, amíg a héjuk fel nem hólyagosodik. A padlizsánt meghámozzuk, a paprikák bőrét lehúzzuk és a 3 gerezd fokhagymával az egészet ledaráljuk. Sóval, borssal, ecettel fűszerezzük, és kevergetve hozzáöntünk óvatosan annyi olajat, amennyit felvesz. Közben kenyérszeleteket pirítunk, kis háromszögekre vágjuk, mellé adjuk kis tálkában az ajvárt, amibe mindenki kedvére mártogathat.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Dizzz, 2008. márc. 29. 11:05
Az ajvar pirítóssal elkészítési módja és hozzávalói.