Ágynemű mosás (beszélgetés)
Azt még nem írtam, hogy nem is szabad a hernyóselymet kicsavarni. Úgy kell felakasztani, hogy kicsöpögjön belőle a víz.
Ha nem családi házban laksz, és így nem tudod a kertben kiteregetni, akkor majd akkor mosd ki, ha már van fűtés és a csepegtetéshez a kádra készíts valamilyen alkalmatosságot. Ha kicsöpögött, akkor már beviheted olyan helyre a hol meleg van, de nem szabad a fűtőtesthez közel tenni!
A selyemhernyót is lehet 30 fokban mosni, de ne cenrifugázd, mert összetöri a szálakat!
A mosásához a mosóport viszont körültekintően válaszd ki, mert bekeményedik, megtörik a selyem.
Régen volt olyan mosópor, amit kimondottan hernyóselyemhez gyártottak. Mostanában nem volt szükségem rá,ezért nem nézegettem. A selyem blúzomat és a férjem selyem ingjét egy kávéskanálnyi feloldott samponos vízben szoktam mosni.
A vegytisztítóba nem adnám az ágyneműt, mert szerintem az túl meleg, és vegyi hatásnak lesz kitéve!
Nincs használati utasításod, elvégre ez elég drága ágynemű lehetett - és persze biztos gyönyörű!
Szerintem nem lehet mosógépben, mert annyira sok vizet szív fel, hogy tönkre teszi a mosógépedet!
Kézzel mosd ki a kádban, jól nyomkodd át. Az öblítés után nagyon erősen nyomkodd ki (ne csavard), és tegyél a kádra keresztben néhány rudat, hogy le tudjon csöpögni. Amikor már nincs olyan sok víz benne, akkor tedd csak a mosógépbe centrizni, de 800-as fordulatnál ne erősebbe, mert összetörnek a szálak.
egyszer biztos... :S
Tisztító esetleg?
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyakran mossátok ki az ágyneműhuzatot?
- Hol vehetnék olyan ágyneműhuzatot, amit nem kell vasalni?
- Te milyen gyakran mosod az ágynemüt? Nem a huzatot, párna, paplan...
- Milyen gyakran cseréltek agyneműt?
- Szerintetek érdemes ágyneműt varratni?
- A helytelen mosástól kissé összetömődött gyapjú ágyneműt hogyan lehet ismét puhává tenni?