Aggódom.... (beszélgetés)
Igen, lakni kell valahol, se nem muszáj házban. Ha vesznek jó állapotú lakást, ott általában kevesebb a javítanivaló, mint egy családi házon.
Közben olvastam, hogy már áthuzalozták a házat. Talán annyira gyógyszerfüggő lett a férfi, hogy " csak" azon kellene változtatni. Talán nem is altatót szed, hanem erősebbet, de mi még nem tudjuk, mit. Ha ez 3 éve kezdődőtt, nem hiszem, hogy ő egyedül képes már segíteni magán, orvoshoz kéne mennie . Ha nem hajlandó, ennek válás lehet a vége. Ismerek olyan feleséget, aki hiába próbált megtenni mindent, a férje nem volt partner a gyógyulásban, és a feleség elvált. Azt mondta, hogy ő nem fog tönkremenni idegileg a férje miatt.
Jó, és akkor hol laknak? Valahol lakni kell. Hol a garancia, hogy a másik házon nem lesz javítani való?
Egy házon mindig van munka és csinálni való. Már amikor azt gondolod, hogy kész vagy, felüti magát a következő feladat. Valamint az egyik vonzza magával a másikat.
Esetleg egy társasházi lakás ami ebből a szempontból nyugisabb. Ott nincs tető, kapu, pince, padlás, ereszcsatorna, kert, betonozás, stb.
"Szóval, sajnos sokszor a laikusnak kell utánamenni, kutatni, gondolkodni, megoldást találni." -ezt nem vitatom. Bár - szerencsére - nekem nincs negatív tapasztalatom, okom sincs panaszkodni az orvosokra.
Jelen helyzetben azonban nem erről volt szó, hogy a fórumindító az orvos nemtörődömsége miatt kér segítséget és tanácsot. A kezdő hozzászólásban ez (is) olvasható: "Netán korai demencia vagy alcheimer kezdődik?" Erre írtam azt, hogy forduljon ezzel a kérdésével orvoshoz. Most is ugyanezt mondom.
Egyébként a véleményemtől függetlenül akár hosszan tartó beszélgetés is kialakulhat itt. Mindenki elmondhatja a másiknak a saját baját, tapasztalatait. Ez viszont biztosan nem lesz válasz arra, hogy a fórumindító férje demens-e vagy Alzheimer kór tüneteit mutatja.
Esetleg nem jöhet szóba a házeladás ? Ha az az oka a férjed betegségének, a táppénz nem old meg semmit, csak még többet lesz ideje gondolkodni a házon, sőt, pont egész nap a probléma helyszínén.
Ha még nem depressziós, csak esetleg folyamatosan csúszik bele, folyamatosan ki fogsz készülni tőle Te is, ahogy a másik feleség se bírta tovább idegileg egy idő után.
Nehéz helyzet...
Ismerek egy házaspárt, ahol hasonló gond jelentkezett, még az oka is hasonló volt : a házzal kapcsolatos.
Annyira romlott a helyzet, hogy a háziorvos pszichiáterhez irányította a feleséget,hogy beszéljen vele.( A férj nem akart se orvoshoz, se kórházba menni.) Mikor kibírhatatlan lett otthon a helyzet, a feleség mentőt hívott, és a férjet elkezdték vizsgálni a pszichiátrián. Ahogy tudom, szorongás + depresszió lett a diagnózis. Beállították a gyógyszereket, azóta otthon van.
Lehet nagyon buta ötlet, de nem lehetne kicserélni az altatóját valami nagyon hasonló kinézetű vitaminra vagy placebóra. Lehet kiderülne nem is kell az az altató és megszabadulna a káros tünetektől is. Kiderülhet az is, hogy nem az altató okozza a tünetet, hanem tényleg valami más, amire gyanakszol.
Kérj erre vonatkozó tanácsot a gyógyszerésztől, adhat ő is placebót, hiszen azért kaptak dr-i címet, hogy segítsenek tanáccsal is.
Köszönöm! Ugyanerre jutottam, és nagy nehezen elértem a házidokinál, hogy elküldjék terheléses vércukorra. Minimális eltérés volt, csak legyintettek rá. :/ Sajnos ezzel a probléma nincs megoldva, de legalább jó eséllyel meg tudjuk előzni a tünetet.
Köszi az ötletet, ki fogom próbálni. :)
A vércukor szintjére gondolnék először...
Próbálj meg egy szem kockacukrot adni neki ilyenkor!
Ezzel nagy gondot biztosan nem okozol, de esetleg valami kiderülhet!
Amellett, hogy egyetértek, sajnos tapasztalom, hogy nem mindig egyszerű ...
Saját tapasztalat: Házidokink pl. nem lát beteget. Ha beteg vagy, nehogy odamenj, telefonon kikérdez (az asszisztens!), ír fel gyógyszert, és ennyi. :/ A Párom, ha kihagy egy étkezést, pontosan olyan tüneteket mutat, mintha részeg lenne. Ezt a dokinak el se merem mondani, mert tudom, hogy rámondaná, hogy alkoholista - még akkor is, ha biztosan tudom, hogy nem ivott. Ilyen egyszerűen ítélkezik, mint ahogy nagyon sok orvos. :( Szóval, sajnos sokszor a laikusnak kell utánamenni, kutatni, gondolkodni, megoldást találni.
Kedves FI! Gyanítom, hogy az altató - vagy az is - okozta a férjednél a változást, de mivel azt orvos írta fel, vele kellene konzultálnotok! Kitartást, és remélem, minden jól alakul. :)
Keress fel egy neurológust, vagy pszichológust.Készítenek több ilyen irányú tesztet, /demencia, Alczheimer , személyiség stb/ ami alapján lehet szűkíteni a kőrt. Ez akár "állaami" ellátásban is működik, beutaló függvénye./házi dokid!/ Utána léphettek tovább. Ilyen vagy olyan úton. Sajnos valószínűbb az "utóbb", ami már magán. Pénz díjas:( Idejutott az eü. szolgáltatás, melynek megfizetted, és fizeted az árát, kőkeményen a fizetésedből.... Szégyen! :(
A ház állag javítása magán ügy. Ha belefér próbáljatok lassacskán felújítani, esetleg pályázatokat nézni, utolsó sorban javaslom a hitelfelvételt. Vannak fórumok, ahol ingyenes tanácsadást is adnak- arra figyelj, hogy hozzáértő legyen, ne"Mekk Mester". / nekünk ok. volt pl a mea, stb /Ne add fel!Sikerülni fog.
További ajánlott fórumok:
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Édesanyám beteg, aggódom - Tanácsokat szeretnék kérni
- Amiatt aggódom, hogy a fiam felhasználja az elektronikus...
- Első babámat várom és aggódom
- A védőnő magas vérnyomást mér, itthon normális értékeket mérek, az eddigi leleteim rendben vannak. Jogosan aggódom?
- Halálra aggódom magam bármi baja van a kutyámnak, vagy ha...