Agatha Christie rajongók ide! (beszélgetés)
:) )
1968
Vannak nagyon gyatra feldolgozások is tv újságba láttam van egy francia teljesen átírt sorozat is ahol még a neveket is megváltoztatták :(
De az angolok is képesek teljesen átírni ...
Most olvasom Miss Marple novellákat .
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy film van a Hüvelykújjam bizsereg, az könyvben milyen címmel jelent meg?
Karácsonykor mutatta be a BBC a TÍZ KICSI NÉGER legújabb változatát ami egy mini sorozat.
A FB-on beleolvastam a kommentekbe és lelombozódtam mert állítólag nem az eredeti befejezéssel készítették el....:(
Pedig az előzetes nagyon jó....:(
Tiz kicsi néger, Miért nem szóltak Evansnak? Gyilkosság az Orient expresszen,
Az Ackroyd-gyilkosság
Nem tudtam egyet kiválasztni, de ez a négy, amit nagyon szeretek...és aztán az összes többi.:)
:)
Melyik a kedvenced?
Pont ezt a könyvet kezdtem el olvasni,de az eleje nagyon uncsi volt-akkor ne tegyem le?
Remélem egyről beszélünk.
Lerobban az autója a fickónak,bemegy a házba,talál egy hullát,majd egy hölggyel találkozik,aztán próbál a pasas segíteni a nőnek,hogy megússza a gyilkosságot-történeteket kreál.Itt tettem le a könyvet.
Ma olvastam ki a Váratlan vendég c. könyvét...hát csúcs!!!
A végén teljes volt a ledöbbenés! Óriási!! Olvassátok el!
Jelentem,vagyok:D))))))
Jöhet éjjel,nappal.Imááááádom a könyveit.
Tücsimücsi,hiszen neked akkor már majdnem mind megvan.Agatha Christie 79 detektívregényt, 19 színdarabot és 6 romantikus regényt írt. 157 novellája van,de ez is csak 14 kötetben. A gyűjteményed majdnem teljes.Megkérdezhetem,hogy mennyi helyet foglalnak neked ezek a könyvek? Nekem csak 20-on pár darab van,de így is alig tudom hova rakni őket.Nagyon szeretem őket,de szerintem töb nem kell.Mi hiányzik neked? Ami nagyon ritka A titkos ellenfél,A vád tanúja és a Pollensa-öböl.Ezek közül csak A vád tanúját tudtam beszerezni.Ja,és aminek még nagyon örültem,az A titokzatos Mr. Quin.
Nagy Agatha Christie rajongó vagyok,de egy könyve csalódást okozott nekem. A Parker Pyne nyomozásai.Olvasta valaki?
Sziasztok!
Rengeteg könyvét olvastam, de legjobban a Tíz kicsi néger tetszett, az volt a legizgalmasabb.
Én most olvasom a Harmadik lányt. A régebbi kiadásban már olvastam.
Én is igyekszem kigyűjteni az Európa Könyvkiadó új kiadványait. Eddig 24 van belőle, meg több régebbi kiadásúak.
Ha van kedvetek nézzétek meg az oldalamat:
Poirot-s és Holmes-os
Most kezdtem el olvasni tőle a Szunnyadó gyilkosságot...Nagyon jónak ígérkezik...:)))
Imádom a könyveit...;DDDD
Igen valóban lehetséges hogy van a régebbi kiadásokból antikváriumokban, de az újabbakat nem lehet ott sem kapni.
Remélem mihamarabb megszerzi az összes hiányzó könyvet és meglesz a teljes gyűjteménye.
Hát, nem tudom.
Én Debrecenben élek és amelyik antikváriumba járok ott majdnem mindig látok ezekből a könyvekből. Bár igaz, hogy egyik sem a legújabb kiadás.
Nekem tényleg nincs meg minden könyve, csak kb. 70 darab. De egyszer mindegyik meg lesz.:)
Kedves zebracsikó, tücsimücsi!
Szerintem valószínűleg nem vagytok nagy Agatha könyv gyűjtők, mert ezek a könyvek valóban ritkaságnak számítanak. Közel 8 éve foglalkozom könyvekkel, ezért kicsit értek hozzájuk. Boltokban beszerezni már nem lehet őket és a kiadónál sem. Esetleg antikváriumban fordulhatnak elő. Nem véletlenül keresik őket ezen és más különböző honlapok fórumjain.
A másik dolog pedig az, hogy nagyon jó ötletnek tartjuk hogy valaki ( henike1220, contu) leírja hogy vannak eladó könyvei, mert így esélyt ad másoknak arra hogy Ők is hozzá tudjanak jutni. Szerintünk ez nem számít reklámnak.