AFP vizsgálatra pontosan a 16. héten kell menni vagy egy hét csúszás is lehet? (tudásbázis)
elvileg annyi idős a terhesség amennyit a 12. heti uh-n állapítanak meg. azt szokták alapnak venni és ahhoz viszonyítanak.
Ha bizonytalan,hogy mikor fogant a pici,akkor az AFP eredmény is bizonytalan.
Hát akkor lehet, hogy laborfüggő??? !!!
De nekem igen, kértek. És tudom, tisztán emlékszem rá, hogy az eredményen is rajta van. Áttanulmányoztam többször rendesen - sajnos.
De kérnek testsúlyt! Amikor leveszik a vért,akkor kérdezik meg, hogy hány kg és hány éves vagy.
És ha visszajön az eredmény azon is fel van tüntetve, hogy hány kg vagy.
Ezért jobb a kombinált teszt. külföldön eleve azt csinálják, itt meg fizetős. :/
És ennél még a súlyt is kérdezik szerencsére. :)
elvileg napra pontosan kell menni,mert ha nem,akkor nem lesz valóságos az eredmény,jön az aggódás,magzatvízminta-vétel stb stb...persze ez opcionális..
el akarják törölni amúgy,külföldön már nagyon ritka..nem megbízható.nem mondják,de a testsúly is torzítja az eredményt,ami jó eredény egy 50 kilósnak,az nem jó egy 90-110 kilósnak.persze a súlyt nem kérdezik :)
Pontosan kell menni,mert eleve elég pontatlan a vizsgálat.ami azt jelenti,hogy sokszor akkor is téves az eredmény ha jókor mész. Ha csúszol,akkor meg lehet tök fölöslegesen hozzák rád a frászt! :))
Ha csináltattál kombinált tesztet korábban,akkor viszont nem annyira érdekes,mert inkább annak az eredményére adnak a dokik. :)
Érdemes lenne pontosan menni, mert így tudják az eredményt értékelni.
Persze pár nap nem oszt nem szokoz de szerintem ezt az orvosoddal beszéld meg.
Hát általában azt kérik, hogy pontosan a 16. héten menjünk rá.
Az idő befolyásolja az értéket - én azt hiszem.
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Üzemorvos munkaalkalmassági vizsgálat
- Mi az a békavizsgálat pontosan, és hányadik hétben, milyen értéket kell mutatnia a számnak?
- Az AFP-re pontosan a 16. héten kell menni? Amikor a 12. heti UH-n voltam, a méretek alapján a doki 11. héttől számolta az AFP vérvételt.
- Mit jelent a heten, mint a gonoszok kifejezés? Már 1 órája keresem a google-ön, de semmi konkrétumot nem találtam, mire utal pontosan!
- Polateszt - Van valakinek tapasztalata? Pontosan mi történik a vizsgálaton?