Adásvételi szerződés nélkül, hogyan lehet bizonyítani, hogy valami már nincs az én tulajdonomban? (tudásbázis)
De ha még a forgalmiban sem íratták át a tulajdonjog változást, akkor pl. hogyan volt azóta műszakiztatva, stb. stb.
Akárhol is közlekednek vele, azért a traktor egy "rendszámos" munkagép-jármű, ha nincs érvényes műszakija, levették volna a rendszámot, kivonták volna már korábban a forgalomból...
Azért gondoltam, hogy azon a vonalon felkutatni az új tulajt, ha már a régi adás-vételi nincs meg... az lehet a bizonyíték arra, hogy nem ti vagytok elmaradva az adó-befizetéssel...
Én is ezt akartam írni: ha kivonják, kivonják.
Fizetni? Egy fillért sem. Minek?
Max. értesíteni a mostani tulajt a dologról, hogy gyorsan lépjen az ügyben valamit, ha akar...
én erre se vennék mérget, most egy traktorral ha csak a kertben meg földutakon járkálsz...
tuti sehol se jelentett le semmit az öreg.
(nem az a hivatalba járós, régen se volt az)
Köszi a pontos választ, ilyesmivel vigasztaltak az okmányirodában is, de lesz még egy köröm a nagypapával is
Igazából nekem nem jött le a levélből, hogy mit nem rendeztek...
hogy őszinte legyek most se tudom, de most nincs is már nálam a levél
De ha minden igaz büntetést nem kell fizetnie, csak papírmunka lesz vele.
nem is... csak most jutottam újra gépközelbe :)
nagyszülők ...pffff :)
én se igazán értem ezt a tizenegynehány évet, igazából már arra se emlékszik mikor adta el...
én gyerek voltam még, mikor volt traktorja...
Nyilván nem lesz rá biztosítás. Én ezt nem is írtam sehol.
Nem keressek rá, anyám most hosszabbítja harmadszorra. 6 havonta kicsengeted a 2300 Ft-ot, és ennyi.
Egész biztos, hogy a forgalmiban a tulajdonos átíratása rendezve lett. Az is önkormányzat, ennek hiányában az új tulaj nem tudná 10 év óta használni!!!
Ezek szerint "csak" az adócsoportnál (szintén önkormányzat, csak egy másik ajtó!!) nem lett a tulajváltás bejelentve!!!
Ezen az úton el lehet indulni, hogy ki a jelenlegi tulaj, és hogy most éppen a nagypapa nem fizette be még akkor amit kellett volna, vagy már az új tulaj az adós???
Valóban lehet, hogy nem súlyadóról van szó, de hát a fórumindító sem írta meg, hogy miről beszél, így csak ötletelni tudunk.
Szerintem nem biztosításról van szó, ahogy ő írta, hiszen azt nem az okmányiroda veti ki. Számomra a súlyadó logikusabbnak tűnik, bár tényleg nem vagyok benne biztos, hogy létezik e ilyen egy traktor kapcsán.
Valamint még azt gondolom, hogy ez a tartozás nem az eladáshoz kapcsolódik, azaz nem illeték, hanem inkább elmaradt befizetésekből. Ezért jutott eszembe a súlyadó, mert azt ugye évente fizetni kell, ha eladjuk, akkor is annak a tulajdonosnak kell fizetnie, akinek a nevén van az adott év január 1-én. Itt gondolom nem történt meg az átírás, így lehet, hogy ez az adó évek óta ketyeg.
Szerintem az adás-vételi hiányába is be kell menni az okmányirodába és elmondani, hogy már régen eladta, de sajnos már nincs meg a szerződés. Azt gondolom, hogy nem kell kifizetnie ezt az összeget (nekem sem kellett, bár én bizonyítani tudtam az eladást), és ki kell vonatni a forgalomból.
Nekem akkor ezt javasolták.
Reméljük, hogy azért a fórumindító pontosítja a fizetnivaló fogalmát:)
Majd 10 évig fizettünk súlyadót utánfutóra úgy, hogy nem volt rajta kötelező. Kutya nem kérdezte, hogy miért.
Ideiglenes kivonást fél évente meg kell (lehet) hosszabbítani. Ha nem hosszabbítják meg, automatikusan visszahelyeződik forgalomba.
Igen, szerintem is súlyadó, a kötelezőnek hamarabb ki kell derülnie.
Bár azt sem értem, hogy súlyadónál, hogy húzódhat el ilyen sokáig.
A GFB törvény szerint negyedévente kell összevetni a kötvénynyilvántartást a járműnyilvántartással és ha nincs érvényes biztosítás akkor a jegyző intézkedik az ideiglenes kivonásról.
Egy évnél tovább meg nem lehet ideiglenes kivonás, ha nem kerül vissza a gépjármű a forgalomba akkor véglegesen kivonják...tudtommal.
Nem fura.
Velem is történt ilyen, csak én szerencsés voltam, mert nekem volt adás-vételim, így bemutattam az okmány irodába, és már el is felejtettek, illetve én vonattam ki végül is a forgalomból.
Egyébként szerintem súlyadóról van szó. Nekem az volt. Az új tulajdonos nem íratta át a kocsit, amit megvett tőlem és közel 10 év múlva küldték nekem is a levelet....
További ajánlott fórumok:
- Milyen autó adásvételi szerződést kell írni ha kereskedőnek adjuk el?
- A bank felbontotta a szerződést.Értesítik a tulajdonost, ha árverésre kerül a ház?
- Egy lakás vásárlásnál, ha a bank nem ad hitelt akkor az adásvételi szerződés semmis lesz?
- Lejárt műszakis autót le szeretnék adni a bontóba, de sem a törzskönyve, sem az adásvételi szerződése nincs meg. Ez nagy baj?
- Föld adásvételi szerződése után vissza lehet lépni?
- Telek adásvételi szerződés