Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ablak a hátsó falra, szomszéd felé, szabad? fórum

Ablak a hátsó falra, szomszéd felé, szabad? (beszélgetés)

18. a14deb9047 (válaszként erre: 16. - Andika76)
2010. szept. 7. 18:05
Laminált!! A legegyszerűbben tisztítható!
2010. szept. 7. 17:16
laminált padló darabszőnyeggel, vmi csajos mintával... a szőnyeg csak szívja a port, sokkal nehezebb tisztán tartani! tapasztalt, mert a laminált padlóra, ha kiborul vmi csak feltörlöd a szőnyeget, meg sikálhatod körömkefével:S
2010. szept. 7. 14:14
Nos, köszönöm a hozzászólásokat, ötleteket, végül is megkérdeztük a szomszédot és azt mondta, felőle nyugodtan berakhatjuk. Be is lett, holnap már jön a festő glettelni a szobát és festeni még a héten! Kislányom szobája lesz, lila-rózsaszínt szeretne. Arra gondoltam, hogy a padlótól a közepéig lila, onnét a mennyezetig rózsaszín, a két szín ahol összeér, oda valami szép csajos bordűrt ragasztani és a mennyezet fehér maradna. Viszont szőnyeg vagy laminált padló legyen? -ez még dilemma!
15. maya80
2010. szept. 7. 08:32
Meg kell kérdezni a szomszédot, hogy engedi-e. Ha rábólint, akkor szabad. Nálunk is így volt.
2010. szept. 1. 11:22
Én is úgy tudom, hogy magasság függő, de lehet.
2010. aug. 31. 08:55
ahova mi gondoljuk majd ha esetleg azt a házat vesszük- egyelőre kérdőjeles még- szerencsére a párom ismeri a szomszédokat, ott nőtt fel 2 faluval odébb, egy suliba jártak...és ha megfelelő magasra tesszük, biztos nem lesz gond, akkor csak az önkormányzatnál kell vmi papír, elvégre, akkor legyen legális:)
2010. aug. 30. 06:18
anyámék néhány éve tetettek ablakot a konyhára a szomszéd felől, nem kellett rá engedély csak az volt a lényeg hogy 180cm-nél nem lehet lejjebb az alja az ablaknak. mivel a szüleim haraqgban vannak velük, megpróbálták a jegyzőnél elintézni az ablak kibontását, de mivel elég magasan van így nem kellett
11. selyemfenyő (válaszként erre: 10. - Fbab8271ce)
2010. aug. 29. 22:28
Helyi önkormányzat(mindíg). Mert ők adták ki anno az ép. engedélyt. Mindenhol van építés,település rendezésért felelős. Nekem sajna a megyei önk.-ig kellett loholni ezért. A szomszéddal megegyezés már rég nincs! A szomszédom felháborodva hívta az önkormányzatot, mire utasították hogy tartsa tiszteleben a kerítésemet.(Na azért előre felhívtam a hivatalt hogy kerítkezni fogok, ők mondták meg hogy a tulajdonomat merre......) Pampoghat!
2010. aug. 29. 22:18

mi pl amiben most lakunk, konyhán is, meg fürdőben is van kisablak felül a szomszéd felé, de magasan kb 2m-nél van az ablak alja, vagyis nem látunk ki (igazából szellőzni jó+világosítja a teret), de pont telekhatáron van a ház...így vettük, kb 40-50 éve épült, a másik oldalon a szomszédasszonynak szintén így van a háza, udvarunk felé telekhatáron ablakok a fürdőben, konyhán, sose zavart...mert nem áll fel székre, h minket nézzen:)))nem azért van ott ablak:)

de néztünk egy másik házat, ott nincs a fürdőn ablak, így nagyon sötét, kisablak+üvegtégla...erre gondoltunk. kisfalu, ott nem tudom ki a felügyelő:)

2010. aug. 29. 22:09
Van (volt) rá szabály. Az önkormányzat illetékes építésügyi felelősét kell megkeresned. Nekem, amikor építkeztem nem volt meg a 3 m távolság a telekhatártól, nem engedélyezték hogy arra a falra ablakot építessek. ha 4 m lett volna, a szomszédomnak semmi köze nem lett volna hozzá.
2010. aug. 29. 22:05
Lehetséges a (szomszéd hozzájárulásával), de csak nem átlátszó üveg lehet benne. És egész magasra szokták tenni.
2010. aug. 29. 22:00
Engem is érdekelne... egy fürdőablakról lenne szó, vagyis kis méretű, és magasan...gondoltam,h a szomszéd beleegyezése kell, de pl önkormányzatról vmi papír? v elég a szomszédtól?
2010. aug. 29. 21:59
Távolságfüggő és méretfüggő.Mindenképp kell engedélyeztetni,különben a szomszéd kérheti az ellenőrzést és jön a büntetés.
2010. aug. 29. 21:56
nálunk minden oldalon vannak ablakok :)
2010. aug. 29. 21:52
a szomszéd beleegyezése feltétlen, írásban. De ezen felül jogszabály határozza meg a méretet, és a magasságot amiben minimum lennie kell. Tavaly nekem így mondták:)
3. malkata (válaszként erre: 1. - Andika76)
2010. aug. 29. 21:52
Szia, tudtommal minden nyílászáró nyitás engedély köteles.
2010. aug. 29. 21:51
Szia! Vannak un. tűzfalak, oda semmiképpen nem lehet, amúgy szerintem, ha a szomszéd beleegyezik, akkor igen.
2010. aug. 29. 21:48
Sziasztok! Szeretném pontosan tudni azt, hogy szabad e a szomszéd felé néző falra ablakot beépíteni, a ház hátsó falára? Engedélyköteles vagy elég a szomszéddal megbeszélni? Köszi!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook