A tünetek alapján mi lehet a gond? (tudásbázis)
van benne valami, mert a bölcsibe is adnak tejet, kakaót.ott még nem 3 éves a gyerek.Az én orvosom is úgy mondta, hogy ha akarom akkor adjak nyugodtan.
Igazából nem húztam 3 éves koráig, 2 után kapott mindkettőből.Csak óvatos voltam mert az unokahug ekcémás lett(bár nála nem derült ki, mert burgerbe is jártak enni az egyévessel)meg páromnak volt 1 éves korában ödémával járó allergiás betegsége.
Dietetikusként és volt gyerekorvosi asszisztensként azt mondom: laktoze intolerancia vagy tej allergia. Mindenképp érdemes megpróbálni kiiktatni az étrendjéből a tejet tejtermékeket.Ha erre javul a bőre és a hasmenés akkor lehet próbálkozni a sajtokkal és savanyított tejtermékekkel. De egyébként ez a diéta egyértelműen bizonyítja a gyanút én orvost váltanék és kivizsgáltatnám. Legközelebb pedig ha antibiotikumot szed mindenképp Normalfore és nem szabad me4llette tejet adni. A Normafloret most is 5 napig 1 amp. végig lehet szedni, mert a bélflórát rendezi.
Egyébként kedves Cand Ida ez amit állítasz, hogy 3 éves korig nem adunk tejet így ebben a formában nem igaz csak a tápszercégek jó reklámja és sajnálom,hogy a védőnők asszisztálnak hozzá.
Tejet mondom TEJET olyan családokban ahol nincs allergiás hajlam ( vagyis sem anyuka sem apuka nem allergiás- nem szénanáthás és étel allergia sem volt) betöltött 1- 1,5 éves kor után forralva lehet adni. Ha allergiás hajlam van ezt érdemes minél később akár 3 éves korig is kitolni.
Szóval én orvost váltanék és diétáznék a helyetekben. 2 hónapos hasmenés nem tréfa dolog.
aham én is babatejet adtam neki, de elméletile a savanyított tejterméktől nem szabadna hogy baja legyen.
sajtot már az első főzelékekbe is tettem meg túrót.azt mondják abban már átalakul az ami a tejben nehezen emészthető...
Ez valóban lehet akár tejallergia. Érdes bőr, lehet akár ekcéma is, a hasmenés pedig tejre is utalhat. A tejet, tejterméket feltétlenül iktassátok ki. Én még joghurtot sem adtam és rendbejött!
De most olvasom, hogy 2 éves???? Bocs, de 3 éves kor alatt tejet nem is szabad adni! És ezt végre már a tv-ben is hallom a védőnőktől.
elhiszem, lehet csak azt hiszi fogzik vagy hogy sok gyümit kap.Nem tudom.Azért ha nagyon komoly baja lenne, bizti felismerné a doki!
Az ismerősöm lánya pl. nagyon sokat fogyott.
gasztroenterológián kikérdezik a táplálkozásról és tanácsot tudnak adni mit egyen igyon.
Lehet csak jobban kell neki válogatni.
Pl az én kisfiamat a lencse meg a baracklé meghajtja...remélem semmi komoly nem lesz!
az egyik ismerősömnek a kislányára azt mondták hogy tej és lisztérzékeny, teljesen kétségbeestek.
Szinte alig tudtak enni adni neki valamit- aztán elkezdet neki házi kenyeret kalácsot adni, zacskós tartós kaját meg egyáltalán nem és rendbejött a kislány, de ha kap bolti kenyeret tejet újra hasmenéses.Persze ez csak egy esett.
Ez tényleg jó tipp.
A dktornő a gasztroenterológiára akarja őket küldeni. :(
Meg kellene nézni a keresőben a következőt: Gyermekkori ekcéma. A cikk leírja a tüneteket,lehet összehasonlítást tenni.
A hasmenés lehet az antibiotikumtól is,bár nem tudom,mikor kapta a szert.
lehet legyengült a szervezete, és addig érzékeny valamilyen kajára(ez átmeneti szokott lenni).
Nálunk is volt egy antibiotikum után szűnni nem akaró hasmenéses széklet, én normaflort vettem, attól rendbejött az emésztése, sok gyereknek adják is a gyógyszer mellé.Persze ha attól se múlik jó lenne egy orvos aki étel allergiával foglalkozik.
Sziasztok a segytségeteket szeretném kérni.
Vane gy nagyon kedves anyuka barátnőm, akinek a kisfiának a következők a tünetei: száraz, kicsit érdes bőr, hasmanés, folyékony széklet. A doktornőjéhez hiába hordja, csak legyint rá, pedig már 2 hónapja kínlódik vele. Ami még fontos lehet, hogy tüszösmandulla gyulladása volt, kapott egy antibiotikumot, és azóta tapasztalja.
További ajánlott fórumok:
- Elgondolkodtál már azon, hogy a fórum hozzászólások alapján bárki részese lehet az életednek?
- Hogyan lehet csökkenteni a pcos tüneteket (szőrösödés, hajhullás, hízás...)?
- Hány hetesen lehet érezni az első tüneteket a terhességnél?
- A tünetek alapján mi lehet a baj?
- Megcsípett a kullancs.Lehet, hogy Lyme kórt elkaptam a tűnetek alapján?
- A tünetek alapján ez lehet korai terhesség?