A tüdőérlelő dexametazonnak milyen mellékhatása van? (tudásbázis kérdés)
Halló!
Van itt valaki? 29 hkm vagyok, koraszülés veszélye miatt kórházban fekszünk a kisbabámmal.Tüdőèrlelőt kaptunk, az első alkalommal egész testszerte, inkább arc-mellkas-törzs részen / enyhèbben a végtagok-on bőrpír jelentkezett,jellege olyan mintha elsőfokú napleègèsen mentem volna keresztül, kiütés nincs. Leállították allergiás reakció miatt. Rá két napra újra megpróbálták az orvosom ragaszkodna hozzá,nem biztosak benne,hogy emiatt volt olyan a bőröm, viszont újra jelentkezett ez a bőr tünet most hajnalban.
Ha volt valakinek ilyen problémája, mi lett a terápia vége,hogyan alakult tovább?
Félek ha újra szólok, emiatt leállítják és nem fog kifejlődni a babám kicsi tüdeje, annyira aggódom... Szörnyű,hogy itt fekszek kórházban és mindenki szèteszi a kezét és nem tudja mi van, én meg arra kényszerülök, hogy akár ide irjak. :(
Köszönöm a válaszokat. Aggódó 29 hkm.
tegnap kaptam pipolphen-nospa,dexametazon. azóta magnézium citrát, meg reggel ismét a dexametazont.
éjjel egy adag maaloxot. Úgy semmi bajom, c sak ez az arcvörösség. Vérnyomásdom oké, lázam nincs.
Én is kaptam anno a 35. héten + visszatartás is volt, de nekem nem volt semmi bajom. A fiam a 38+5 napon született meg végül egészségesen :)
Sok sikert, minden jót és főleg egészséges babócát majd ha itt az idő, reméljük még ennyire nem siet kifele :)
29 hetes vagyok, tegnap óta tüdőérlelőt kapok, dexanmetazont. Tegnap két alkalommal, ma egyszer kaptam eddig.
Kapott ilyet valaki ?
Ami miatt aggódom, az, hogy annyira vörös a fejem, mint aki erősen leégett a napon. Nővérke nem tudja...majd kiderül.
További ajánlott fórumok:
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után kinél, milyen mellékhatások léptek fel?
- Aki szedett már Sumetrolimot vagy Augmentint, volt valamilyen mellékhatása? Hasmenés stb?
- Antidepresszáns elhagyásakor milyen mellékhatásokkal kell megküzdeni?
- Milyen mellékhatásai vannak a visszér injekciós kezelésének?