A tojásról (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A tojásról
Nekünk vannak tyúkjaink.
Amikor behozzuk a tojást az ólból azonnal megmossuk.
Csak tisztán szabad tárolni.
A tojások feltörése után:KÉZMOSÁS!!!
Nem szeretem, nem eszem, nem szimpatikus semmilyen formában, sem az állaga, sem az ize. Kb 6 éves koromtól van igy, akkor nem esett jól a gyomromnak a rántotta, s azóta "szakitottam" a tojással:P
Nokedlin, lecsón megeszem, de ha nincs, nem gáz:)
Tojástárolás: hűvös helyen (ha nincs kamrád jó a hűtő), a csúcsos része lefelé legyen, megmosni csak felhasználás előtt!
Én úgy szoktam a hűtőbe rakni, hogy a dobozával együtt belerakom egy zacskóba.
imádom a toját, el se tudnám képzelni az életemet nélküle :)
megmosni csak használat elött szabad, hamarabb romlik
Azért szerintem senki nem vesz tyúk szaros tojást!Biztso megmossák akik a piacon árulják!Persze nem árt ha te is át tisztítod mielőtt felhasználod ,vagy a hűtőbe rakod!
Mondjuk én nem eszek sokat havonta talán 2db,mert növeli a koleszterint.,de amúgy sem rajongok érte!Pedig a sütik,a száraz tészták alapanyagA is a tojás!!Érdekes mi!?
Egyébként tény, hogy a tojás elég egészségtelen, nagy mennyiségben, meg én ilyan piszkosnak is érzem.
Nem is nagyonkedvelem az illetát, ha nincs mellette, vagy benne valami más. (Paradicsom, vagy paprika, vagy hagyma.)
Sárgáját meg sosem szerettem, csak rántotta ként, vagy keverve a fehérjéval. Olyan száraz és büdös...és fujj.
Én úgy tudtam, hogy a szalmonella alapból kívül a tojás héján fordulhat elő, mert a tojásnak van egy természetes védőrétege. Ha megmosod (vagy megmosta helyetted más) a tojást, akkor a védőrétegnek vége, és a szalmonella be tud jutni a tojás belsejébe.:(
Szóval vegyél mosatlan tojást (ennek fényes a felülete, amit megmostak az matt, és mellesleg mosott tojást árusítani tilos!), és csak közvetlenül fogyasztás előtt mosd le a héját.
A barnás héjú tojásokról sokan azt hiszik, hogy táplálóbbak a fehér héjúaknál.
Az ilyen tojásért nem érdemes többet fizetni.
A héj színe a tojó fajtájára utal és nem a tojás tápértékére.
Ugrás a teljes írásra: A tojásról