A telkemnek melyik oldalát kell nekem bekerítenem? (tudásbázis kérdés)
Akkor, lehet, hogy szomszédháború lenne.
Anno, a szomszéd néni leszedette a lábszomszédjával, mert a szél belekapott, és az ő drótkerítésében kárt csinált.
Ha megtudok valamit, megírom,köszönöm a segítségeteket!
ha megkérdezted a hivatalban azért majd mondd már meg mit mondtak..de szántót nem szoktak kerítgetni.a gyümölcsöst is csak azért,hogy ne lopják a termést,meg a kutya miatt,ha őrzik..mert ugye ,ha lopás van mindjárt az az első,hogy azt kérdezik be volt kerítve?ha igen nyomoznak ,ha meg nem így járt az ember.
de ha pl palából csináltatta volna a kerítést?az eleve takar,nem ?vagy lindab lemezből..ezek mind nagy felületűek és takarnak,de ennyi erővel ha a mezsgyében van a ház az is leárnyékol,szóval szerintem lehet a nádszövetet feltenni.
Remélem igazad van, a többi terület szántóként szerepel.
Igen, vidéken nem szokták bekeríteni, és mint ahogyan írtad, nálatok sem, így szerintem nem kötelezhet a szomszéd rá. De ajánlom, tutit az önkormányzatnál tudsz meg, így ott nézz utána.
a szántót nem vagy köteles felkeríteni..ha a szomszédotok akarja csinálja meg magának úgy ahogy akarja..
nem kötelezhet rá,hogy egy ekkora területet felkerítsetek!
Nem biztos, mert ha zavarja a szomszédot, akkor nem tehet fel.
Csak a házrészt vontuk ki , nem kellett az egészet.
26x225 m,ebből van 26x 100 m bekerítve kb, a többi gyümölcsfával van betelepítve.
figyeljél már..ezt nektek ki kellett vonatni, mindet művelési ág alól?ezt nem vagy köteles felkeríteni!!
most néztem..hú de nagyon szép!!
nem filléres mulatság bekeríteni..hányszor hanyas a telek?olyan 60x70m-es?
Köszi, teszek majd fel róla képeket,persze nem dicsekvésképpen,csak a nagysága miatt,hogy épp elég volt ezt a részét is körbekeríteni...
amúgy..gyönyörű nagy telketek van,gratulálok hozzája!!.)azt már lehet parkosítani..)
Nállunk a szomszéd helyett nekünk kellett mert átmentek volna a kutyák,de megengedte.
Én pár évvel ez előtt az önkormányzattal jártam így, de mint tudjuk, ő más "tészta", mint a szomszéd. Közölték velem, hogy nincs pénzük, ha akarom, akkor engedélyt adnak hozzá, hogy én megcsináltassam.
..szerintem is az a legegyszerűbb,bemenni a műszaki osztályra és ott megmondják.
Igen,de ha ő akar én meg nem ,akkor építse meg magának. Mi is megépítettük azt az oldalt,amit nem nekünk kellett volna,de nem akartuk,hogy az egyik oldal kimaradjon,várhattunk volna arra,hogy majd a szomszéd megcsinálja. De mivel mi nem gazdálkodunk nem akartk azt az óriási területet bekeríteni,csak a házat és egy "kis" kertet. Az a kis kert is 2300 m2.
Amúgy egyszerű: el kell menni az önkormányzathoz, és ott megérdeklődni.
Szerintem ez mindenhol így van.
A kerteket felénk nem szokás bekeriteni,csak ha állattartás van De akkor ezt a gazdálkodo szokta intézni mivel az ö felelőssége.
Miért nem nézel utána a jogszabálynak. Tudod, a kisokos google-ban.
Amúgy, én sem örülnék annak, ha a szomszédom nem építene kerítést, én félnék az idegen behatolóktól (betörők, kóbor kutya).
Eddig mindenki ezt mondta.
Lehet, hogy én tudom roszzúl, de a telekkel sznben állva a jobb oldalt és az utcafrontot kell kerítéssel ellátni a tulajnak. Lhet, hogy helytől függ a doliog. Bp-en és Pest megyében ez volt érvényes 2009-ig tuti.
akkor északi oldalra esik,igaz?
ha Te húztad a kerítést ,akkor szerintem minden további nélkül tehetsz fel nádszövetet.
Építési engedélyt csak úgy kaptunk,hogy 4500 m2 telek kellett, hogy legyen,ezért gondolom így van a földhivatalnál. Olyan nincs,hogy én nem akarok kerítést mint Amerikában és nem kötelezhetnek rá?
Sziasztok.Én is úgy tudom azt az oldalt amelyiken áll a ház.
Nekem pedig az lenne a kérdésem ,most van drótkerítés,de szeretném benádazni a szomszéd miatt ,megtehetem?Így árnyékot ad a veteményesére.
most veled miért akarná megcsináltatni?
a szomszéd melyik oldaladra esik?
További ajánlott fórumok: