A szülési szabadság a 24.hét beleszámít a munkaviszonyba? (tudásbázis)
Ez tévedés, mert nem a normál fizetésed az összege, csak - ha jól emlékszem - kb. 70%-a.
A Winhez intézett kérdésedre: a GYED-et tudtommal az utolsó egész év alapján számolják, azaz január 1-jétől december 31-ig. Ha Te TGYÁS-on vagy mondjuk februártól 6 hónapig, akkor ez nem számol bele a GYED-be, mert ez nem egy teljes év. De ha mondjuk augusztustól vagy és január az utolsó TGYÁS-os hónapod, akkor az előtte lévő 5 havi összeget beszámolják. Ha minden igaz, de nem vagyok könyvelő.
A szülési szabadság "ugyanaz", mint a terhességi-gyermekágyi segély. Csak az utóbbi a folyósított ellátás neve.
Legkorábban a szülés várható időpntja előtt 4 héttel lehet igényelni szülési szabadságot a munkáltatónál. Erre az időszakra, majd az azt követő további 20 hétre a kismama, illetev a majdani anyuka terhességi-gyermekágyi segéyl pénzbeli ellátást fog kapni.
Szia csibus85!
Nem véletlenül a terhességi-gyermekágyi segélyre gondolsz? :) A szülést megelőzően 28 nappal lehet igényelni. De vannak akik csak a szülés napjától kérik és onnan indul a 168 nap.
Te jó ég!! Én ezt a kérdést igazából nem is értem.
A szülési szabadság nem úgy van, hogy szülés előtt 24 napot lehet kivenni? Nekem legalább is ezt mondta most a védőnő. :S
További ajánlott fórumok:
- Szülési szabadság a kispapáknak. Tudtok róla valamit?
- Szülési szabadság
- Ha van 2 gyermek és gyest kaptál mert elötte nem volt munkaviszonyod akkor az beleszámít a nyugdíjba vagy nem?
- Táppénz beleszámít-e a munkaviszonyba ha a munkáltató közben nem mondott fel?
- 5 hónap munkaviszonyra mennyi fizetett szabadság jár?
- E-mail és sms értesítés szülési szabadság megkezdéséről, hogyan lehetne leírni?