A szárított almaszirom, vagy önmagában a nyers alma terheli kevésbé az epét? (tudásbázis)
Az epe-diéta szerint a megengedett gyümölcsök között van az alma nyersen fogyasztva, igaz célszerű meghámozni.Az epekövek feloldásában különösen jó hatása lehet a gyümölcsnek,és itt az almát is felsorolják.
Érdekes, hogy az "Epebetegek diétája" "Mit nem ehet" táblázatban Gyümölcsök és gyümölcskészítmények között a banán,szőlő,és az aszalt gyümölcsök(magas cukortartalom-felfúvódást okoz)is fel vannak tüntetve...
4. mese (válaszként erre: 3. - Ageeca)
2014. máj. 25. 11:43
köszi! én jobban hajlok a szárított alma szirmok irányába, de én is tanácstalan vagyok.
3. Ageeca
2014. máj. 25. 11:38
A szárított almából csupán a víz van kivonva... :S Nem tudom
2. mese
2014. máj. 25. 11:36
Emészthetőség szempontjából kérdezem, melyik ami nem olyan megterhelő a szervezet számára? Emésztő szervi probléma miatt.
1. mese
2014. máj. 25. 11:36
Az szárított alma szirom, vagy önmagában a nyers alma terheli kevébé az epét?
További ajánlott fórumok:
- A szárítógépbe szárított ruháim büdösek, tudna valaki segíteni?
- Hol lehet pirított szárított hagymát venni?
- 6 hetes babának a Mecsek Baby Tea mivel ízesíthető? Tápszerrel lehet keverni, mert önmagában nem issza meg?
- "Az ember mindig azt gyűlöli a másikban, ami önmagában hiba, s amit önmagában nem tud elintézni és közömbösíteni." Márai Sándor
- 2-3 hónapig húsmentesen ennék. Ennek önmagában van értelme?
- Párom kedvenc pulcsiját a napon szárítottam, és egy része megfakult, mit lehet tenni?