A szájszag ellen mit lehet tenni 2 éves gyereknél? (tudásbázis)
Nyugodtan használhatsz fogkrémet mert van már nagyon sok amit 6 hós kortól is lehet csak egy pici borónyit kell rátenni a fogkefére!És a nyelvet is le kell kefélni mert azon van a legtöbb baci.
És ha még így sem oké lehet nyitott a gyomra é súgy tudom az is okozhatj a kellemetlen szájszagot!
Eloszor probald meg,hogy ha fogkremet hasznalsz akkor elmulik-e a szajszag.Ha nem akkor kell orvoshoz vinni.
A sok folyadek bevitel es megfelelo taplalkozas is nagyon fontos!Erre is nagyon figyelj!
szerintem az evés-ivás lesz a bibi.
Adj neki rendszeresen inni,nem tudom,hanyadik hozzászólás volt ez,de sok gyereknél ez a gond!
A fiamnak is volt szájszaga. A hátsó örlő fogai jöttek ki szépen, sorban :-)). Fogkrémmel mosom a fogát, már egy éves kora óta. Az Elmex-et nem szereti (pedig van neki, de közli, hogy nem szeretem fogkrém), a DM saját márkása vált be nála.
Cirka 1 hónapig volt szájszaga, aztán magától megszünt.
nyugodtan moshatod a fogát rendes fogkrémmel! Mármint gyereknek valóval,(nekünk a fogorvos az elmex-et ajánlotta), és nem baj ha lenyeli.
Annak idején emlékszem, én még ettem is a fogkrémet sunyiba, mégsem lett semmi bajom. Ezekben annyira minimális fluorid, hogy nem okoz nála semmi gondot.
Szájszaga lehet a rosszul záródó gyomorszájtól (reflux), érdemes mondani a gyerekorvosnak, egy UH és kiderül.
Mivel vannak fogai, így neki is lerakódik már a lepedék, ami szájszagot okoz.
A lányom is két éves és már reggel-este mossuk a fogát gyerekfogkrémmel, amit előszeretettel nyel le, de nem gond, mert egy darabig nem is fogja kiköpni. én rákérdeztem a védőnőnél, hogy nem okoz-e gondot a lenyelt fogkrém, és azt mondta hogy nem, ezek már úgy készülnek, hogy nyugodtan lenyelheti a gyerkőc, meg egyébként is csak egy borsónyit teszünk a fogkefére.
Szia!
Mindenképp fogkrémmel mosd a fogát reggel és este,van olyan,amit nem baj,ha lenyel,nem kell akkora mennyiséget rátenni a fogkefére! :)
Biztos vagyok benne, hogy nem a foga.. eszik rendesen? Nem acetonosságot érzel? Mert az akkor van, amikor valaki nem eszik eleget, és már a szervezete a saját fehérjéit bontja..
vagy esetleg nyitott gyomorszájnál szokott ilyen lenni. Kérdezd meg a háziorvost, biztosan tud segíteni!
Egy 2 éves gyerkőcnél nyugodtan használhatsz gyerek fogkrémet.Sőt szerintem már kellett is volna.
Sok fajta és és nem lesz semmi baja ha megeszi esetleg.
Iszik elég folyadékot???
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy mit tehetek a 2 éves kisfiamnál fennálló szájszag ellen. Nem csak reggel van ilyen, hanem napközben is. Szoktunk fogat mosni esténként a fürdéskor, de még nem fogkrémmel (nem köpné ki a krémet). A fogai nem rosszak – legalábbis kívülről nem látom őket rossznak. Még nincs is kint mindegyik, 14nél járunk.
Van esetleg ötlete valakinek? Fogorvoshoz kellene vinnem Őt?!
Köszi Mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Milyen megoldás lehetséges, ha migrén van a gyereknél?
- Három napos láz lehet egy gyereknél kétszer? 12 hósan volt a fiamnak, és a gyanúm szerint megint ez van (27hós).
- Mekkora gyereknel lehet (kell) valtani kocsiban gyerekulest
- Ekcéma gyereknél, fura tünetekkel, mi lehet ez?
- Makacs gyereknél hogyan lehet elérni, hogy együttműködő legyen?
- Tavaly negatív lisztérzékenység lehet idén pozitív gyereknél?