Ekcéma gyereknél, fura tünetekkel, mi lehet ez? (tudásbázis)
Igen,ez csak kellemetlen,nem fáj,nem viszket,bár néha megjelenik 1-1 pattanás szerű valami,de arra is van krém!
Nézd meg a fiad nyelvét!!! Az ilyen típusú bőrbetegségek gyakori velejárója a térképnyelv (erről fotót találsz a google-n)! Az sem fáj! Az én fiamnak van.
Persze,ha látnám a fiad sem jelenteném ki,h ugyanaz,csak leírtam a mi bajunk! Remélem,nem komoly!!!
A fiamnak is hasonlóak a tünetei,de neki épp,h nyáron látszanak a pöttyök. Mi Újpestre jártunk vele,az Árpád útra,Ihász doktornőhöz. Nagyon jó doki,és végül felülírta az SZTK-ás szakvéleményt.
Fiamnak öröklött bőrbetegsége van, sosem fog elmúlni,de szinten lehet tartani fürdőolajjal,testápolóval (antiprurit), mosdókrémmel (Ihász féle glicerines szappan),cinkkel és még 3 féle gyógyszerrel. Szegénynek nagy élmény,míg végigkenek rajta mindent naponta 5ször,és ehhez fürdik is minden alkalommal. :-(
Én ezért járok szoliba,nagyon hamar elmúlik.
A másik ami bevált(nekem),a propolisz tinktúra,kb. egy hét és szépen helyre hozza.
Ezt csak éjszakára használom,mert nagyon sárga lesz a kezem tőle.
Molyka, most nagyon megijedtem. Ritka rák fajtának írják a neten....
Ismerősödnél mi a helyzet?
még nem voltunk, de tervezünk.
estleg aki tud jó orvost, aki valami természetgyógyászati, alternatív cuccokban is jártas.... szteroid kenhetünk még rá, na azt nem szeretném.
olvastam, hogy ekcémára jó a szolárium, akkor lehet a napsugárzástól azért múlik el?
Vajon ezeknek van valami kiváltó oka, vagy "csak úgy" jön?
Sziasztok!
Kérem segítsen, aki tud.
A problémám a következő:
5 éves a kisfiam, bőrgyógyász vett mintát a kis foltjaiból, gombára gyanakodott, de az negatív lett, így ekcéma - azt mondta, majd kinövi 14 éves korára.
Engem ez nem nyugtat meg, mert a tünetei a következőek:
Már egy éves kora óta észrevettem, hogy télen barna kis foltok lesznek a hasán, hátán. Most már sok van, elég sok, és évről évre több, már az arcocskáján is. Ami érdekes az egész történetben, hogy nyáron teljesen eltűnnek ezek a foltok, nem mondom, lehet hogy hozzá barnul a bőre, de ezt azért kétlem. Télen jönnek elő látványosan. Sajnos nem szeretném, hogy pár év múlva tiszta folt legyen a gyerek, majd elmúlik címszóval....
Akinek volt esetleg hasonlóban része, vagy megoldási javaslata van, kérem írjon!
További ajánlott fórumok:
- Milyen megoldás lehetséges, ha migrén van a gyereknél?
- Három napos láz lehet egy gyereknél kétszer? 12 hósan volt a fiamnak, és a gyanúm szerint megint ez van (27hós).
- A szájszag ellen mit lehet tenni 2 éves gyereknél?
- Mekkora gyereknel lehet (kell) valtani kocsiban gyerekulest
- Makacs gyereknél hogyan lehet elérni, hogy együttműködő legyen?
- Száj körüli kiütés gyereknél lehet epertől?