A Suttogó -mi a könyv titka? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A Suttogó -mi a könyv titka?
óh. újraéled a fórum. :)
egyik barátnőmnél most ajánlottam a könyvet és imádja.
Inkább nem is reagálok a többi ostoba hozzászólásra. Ha valaki hónapokat akar tölteni azzal, hogy éjszakánként nem alszik mert sír a gyerek, ha külön akar aludni a férjétől, vagy hárman egy ágyban, ha fáradt, kimerült anyuka akar lenni, akinek szusszanásnyi ideje sincs magára, ne vegye meg a könyvet!
Pedáloznak arra hogy "régebben". Régebben zöld mák gubó teát itattak a kicsivel, hogy aludjon (kábítószer), pálinkával ecsetelték az ínyüket, tehéntejet ittak, cukros-tejes kenyeret ettek, textilpelenkát használtak, verték a gyereket, mert ez volt az egyetlen nevelési módszer amit ismertek.... Az idők változnak, lehet ám vele fejlődni, nem maradni a 18. században!!!!!
Pontosan! A gyerekek hamar megszoknak dolgokat. Pl ismerősöm 5 éves lánya hajnali 2-3 körül mindig kér egy pohár kakaót cumisüvegben!!! Mert ezt szokta meg. És igen, sokat azt hiszik, hogy az igény szerinti szoptatás azt jelenti, hogy ha sír, akkor szoptatok. Nem is figyelve arra, hogy fél vagy egy órával ezelőtt evett. Mert ekkor lehet fáradt, nyűgös, hasa fáj. Ha sír, és mindig a cicit kapja, akkor azt szokja meg, és az történik amit leírtál.
Jól látod, remélem összejön a nagy család!
Ui: a suttogó mindent megold még jobban összeszedi a problémákat és a megoldásokat! ;)
Először is ha nem olvastad a könyvet, ne alkoss véleményt!
Másodszor: a könyv működik. Pontosan az a lényege, hogy tudod mikor van ébren a kicsi, mikor játszik, mikor alszik. Így tudsz hívni ismerősöket látogatóba amikor tudod hogy ébren lesz kb 2 órát, és nem akkor fognak beesni, amikor pont elaltattad, a másik két gyerekekkel tökéletesen összeegyeztethető, hiszen nekik is fontos, hogy időt szánj rájuk, hogy nemcsak pici babával a karodon hallgatod beszámolójukat, vagy játszol velük, hanem csak TE töltesz velük el néhány órát, hogy ne érezzék magukat elhanyagolva.
Szoptatás/ tápszer: Magyarországon ha valaki nem szoptat, lenézik. Ez a könyv bemutatja, hogy attól, hogy nem szoptatsz, még lehetsz jó anya, aki törődik a gyerekével.
Nekem a suttogó sokat segített, mert tudom mikor miért sír, mi lehet a baja. Babasírásokat kifejezetten jól leírja, a humorát, stílusát csípem Tracynek, és nem hiába írnak neki naponta több száz levelet a világ minden tájáról, nem hiába volt több ezer családnál, ahol segített átaludni az éjszakákat, rendbe tenni a családi békét, hogy apuka és anyuka ismét együtt alhasson, ne pedig külön szobába, mert a pici már nem tud anyuka nélkül aludni.
És ami a legtöbb anyát foglalkoztatja az éjszakázás: módszerével legkésőbb 3 hónapos koruktól átalusszák az éjszakát a babák, de van akik már 2 hónaposan! Azt említenem sem kell hányan panaszkodnak, hogy 1-1,5 évig nem aludták át az éjszakát a gyerek miatt! Nem kell magunkat lestrapálni, tönkre tenni testileg, maradhat ugyanúgy szabadidőnk, energiánk a hobbijainkra, önmagunkra. Elvégre a gyerek születik a mi családunkba, ezért neki kell alkalmazkodnia, nem pedig a környezetének, az egész családnak!
döbbenetes, amit és ahogy írsz
:(
hááát....nemtudom...én a könyv mellett szolok...és szerintem Tracy ezerszer jobb anya volt bárkinél...a szoptatásrol meg annyit, hogy nem egy ismerösöm van aki ugy etette gyermekét amikor az akart...nos ott tartanak hogy az 5 éves gyerek még mindig kéri az anyja mellét elalváshoz, a másik meg egész éjjel szoptat, mert amint kiveszi a gyerek szájábol a mellét felkel ( 1 éves a kislány) ...ez aztán annyival jobb mint Tracy modszere...én inkább veszek 25 ezerért egy mellszivot és kapja cumisüvegböl...ha meg nem lesz hát akk ott a tápszer...ezernyi gyerek nöl fel vele....önzöségnek hangzik talán....lehet hogy az...de mi van ha nem...mindenki a saját börén tapasztalja meg....
és szerintem az amerikaiakat sem kéne annyira leszolni, sztem nagyon sok anya maradna/marad otthon gyermekével 3 honap után is...és nem csak az jellemzö hogy lelövik a tanárt...vannak normális söööt normálisabb gyerekek is ott mint itthon....csak a barom magyarok tudnak mindent leszolni ami egy kicsit is másabb...
ha csak az ösztönökre hallgat egy elsö gyerekes anyuka..akinek nincs a környezetében kisgyermek ugy elbassza azt a szegény gyereket ahogy illik...jo hogy Tracy leirt ennyi mindent és öszeteheti mindenki a két kezét hogy van végre egy ilyen jo könyv, ami bababarátan mondja el a napirend fontosságát és ad altatási evési és nevelési kérdéseket...sztem midnenkinek el kéne olvasnia..akk talán nem csak tartanák a gyerekeket, hanem nevelnék is.
nekem annyiban is segitett Tracy hogy rájöjjek nem a szigoru idöbeosztás a napirend....mert ha én nem olvastam volna a könyvet biztosan ugy tettem volna mindent, hogy nézem az orát...és hagyom sirni néha majd megnyugszik....lehet ez is kegyetlenségnem hangzik, de 4 gyereket akarok nagyon kis korkülönbséggel és kell a szigoruság és a rend ahhoz ha nem akarom teljesen kifárasztani magam...hisz magunkra is kell gondolni attol még lehetünk szeretö anyák....és ami tényleg fontos...hogy babusgassuk a picit....és ezt Tracy is leirja....
szia. elég régi a fórum, de látom ki lettél akadva a könyvre.
semmilyen könyvet nem szabad szentirásnak venni, erről nem ő tehet.
'...bármilyen nagytudásúak is az említett úriemberek, sose voltak kisgyerekes anyukák!"
Sőt még nekem vmi olyasmi is rémlik, h egyiküknek (talán Vekerdynek, de nem biztos), gyereke sincs.
Igen, ezzel némileg egyetértek. Szerintem a módszer a csecsemőgondozásban verhetetlen, de a gyereknevelési elvei már távol állnak tólem. Ezeket már nem lehet importálni, az USÁ-ban ugyanis elvárás a kifogástalanul viselkedő gyerek, aki nem zavarja a felnőttek életét, nálunk viszont nem annyira (remélem). Én legalábbis nem így nevelem a lányomat. Viszont azért abban a könyvben is vannak trükkök, amik jól jöhetnek, pl. a hiszti uralásában, stb.
Azért azzal nemértek egyet, hogy Tracy szerint a gyereknek észrevétlennek kéne lennie. viszont az USÁ.ben nincs a miénkhez hasonló családtámogatási rendszer: sok anyának a gyerek néhány hónapos korában vissza kell mennie dolgozni, tehát kénytelen ott folytatni az életét, ahol abbahagyta. Nem hiszem, hogy ők kevésbé szeretnék a gyereküket, csak nekik egy másfajta rendszerhez kell alkalmazkodni.
Én nagyon szeretem a Suttogó-könyveket, noha én amolyan "okos" anyukának indultam, akinek semmi szüksége jótanácsokra, fő a természetesség, én tudom legjobban, mire van szüksége, stb. Csak aztán rá kellett jönnöm, hogy nem muszáj az összes buktatót végigjárnunk, ha el is kerülhetjük őket. A kislányom már 9 hónapos volt, amikorra teljesen kikészültem az éjszakai felkeléseltől, ekkor vettem meg a harmadik kötetet, és egyetlen éjszaka alatt sikerült megoldani a problémát, azóta is kiváló alvó. El kell ismernem, hogy a nő eszméletlen profi, amit a módszereiből kipróbáltam (és tényleg úgy csináltam, ahogy kellett), minden bevált kivétel nélkül. Igénybe vettem az alvási gondok, szobatisztaság és evés terén is.
Én nem érzem ridegnek egyeltalán, sőt! Csak épp - néhány más szerzővel ellentétben tudomásul veszi, hogy a mai anyáknak más kötelességei és más igényei is vannak a babázás mellett. Nem helyesli azt a hozzáállást, amikor az anyuka rabszolgaként viselkedik, a gyerek meg basáskodik, de én ezzel egyetértek. De mindig a gyerek érdekeit helyezi az első helyre, ez nyilvánvaló.
kedves Diveron,
Tévedés ne essék, számomra is fontos a kötődés, szoptatom a gyerekemet - akkor amikor éhes, nem akkor amikor letelt a 2,5-3 óra - egyszerűen klasszul bevált a napirend. A könyvben sokat ír arról, hogy a babánk önálló egyéniség, semmit ne csináljunk anélkül, hogy elmondjuk neki, mi fog történni. Nekem pont abban segített, hogy kicsit a baba fejével lássam a dolgokat, türelmes legyek vele. Nincs percre pontosan beosztva az időnk, de mégis jó eséllyel eltalálom, hogy mikor érdemes nagy házimunkába kezdeni, amit nem tudok félbeszakítani, mivel tudom, hogy mikor alszik akár 4 órát is egyhuzamban. Ami a kötődést illeti, nem ver ki tőle a víz, imádom a kisfiamat, de fontos, hogy a napjaim kiszámíthatóak legyenek, legyen egy rendszer, amit be tudunk tartani, és ami jó neki is és nekem is. persze, hogy hozzá igazodik, az igényei állnak az első helyen, de nekem is van feladatom még a babázáson felül. Nálunk aztán nincs biztos távolság, a kiságya az ágyam mellett van...
Kedves samsam!
Nekem a rossz érzés valahogy olvasás közben jött. Nyilván ez beállítottság kérdése. Én inkább a kötődést elősegítő nevelés híve vagyok, azt érzem magamhoz közel. Lehet, h Téged meg attól verne ki a jeges víz.
Én nagyon mesterkéltnek érzem, a gyerekről kicsit úgy beszél, mint a szükséges rosszról, amit valahogy ki kell bírni, túl kell élni.
Persze ki lehet szedni belőle jó és hasznos részeket.
A Suttogó címtől lovasember lévén pont hogy nem ezt várnám. Mert a suttogó érti, érzi a lovakat. De Tracy csak uralni akarja megtanítani a szülőt, anélkül, hogy figyelembe venné, h a gyereknek érzései vannak. A könyv lapjain valahol elvész az emberségesség.
Biztonságos távolságba kell tartani magunktól a gyereket, mert különben oh jajj, mi lesz. Felzabálja az életünkat.
További ajánlott fórumok:
- Van aki a Suttogó c. könyvet alkalmazza?
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Tracy Hogg: A suttogó titkai - hol lehetne beszerezni?
- Mennyibe kerül a Suttogó mindent megold című könyv?
- Élet virágának ősi titka című könyvet szeretném megvennim de nem találok olyan webáruházat, ahol lenne tudtok olyan helyet, ahol kapható?
- Mik a tapasztalatok Leena Kiviluoma: A fiatal arc titka c. könyvbeni arctornáról?