A rizseshúst hogy csinálod? (tudásbázis)
Én így:
Hozzávalók:
• Fél kiló csirkemell filé kockára vágva
• 20 dekányi görög joghurt
• fél citrom leve
• kevés őrölt fahéj
• sáfrány
• 1 liter húsleves
• 15 g vaj
• 2-3 evőkanál olaj
• fél kiló basmati rizs
• 3-4 kardamom mag, összetörve
• 1 citrom leve és héja
• 50 g kesudió
• 50 g mandula
• 25 g fenyőmag
• 3-4 evőkanál pisztácia
• petrezselyem
A joghurt, citrom, fahéj pácban pácoljuk a csirkét egy órán keresztül. A levesben áztatjuk a sáfrányos szeklicét. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat egy kanál olajjal, beletesszük a rizst, majd a sáfrányos löttyöt, a kardamomokat, a citrom levet és héjat, felforraljuk, rátesszük a fazékra a tetejét, és lezárjuk a lángot alatta. Közben egy kis olajon megpirítjuk a csirkekockákat. Ha mindkét dolog kész, összevegyítjük. Ekkor a pisztácia kivételével minden magot megpirítunk, és az apróra vágott petrezselyemmel együtt hozzáadjuk a rizses húshoz. Ekkor rászórjuk a pisztáciát is.
igen!
sima rizsfőzéshez 1:2 az arány
1:1 arányban én soha nem csináltam még.
1:2 vagy max 1:1,5, de az 1:1 az kevés. Tapasztalatom szerint.
ja, és jó minőségű, nem szétfővő rizs kell hozzá
én az SOS rizst szoktam használni
én másfélszeres vízzel engedem fel, mikor beleszórom a pörköltalapba, tehát egy csésze rizst másfél csészényivel.
De én akkor szórom bele a rizst, mikor már 3/4 részt kész a pöri, nem a legelején a hússal együtt!
További ajánlott fórumok:
- Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept
- Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg!
- Mi a véleményetek arról a szülői felfogásról, hogy "amíg az én kenyeremet eszed, addig azt csinálod, amit én mondok"?
- Lecsó. Te, hogy csinálod?
- Szoktál böjtölni?Te.hogy csinálod?
- Te hogyan csinálod a tojásfehérjét, amikor mézes sütit díszítesz?