A rántásos levesek miért nem "diétásak"? (beszélgetés)
mert a liszt kerülendő diéta során
de ha pici lisztet teszel a rántásba szerintem eheted
megnéztem a naplód, és a kifli meg a kétszersült az kábé csak lisztből áll, szóval azt hagyni kéne
arra kellene törekedj, hogy a napi bevitt étel min. 50 %-a zöldség legyen, ehhez képest neked egy napra jut kb 1 paprika, az is szendvicsben van :) tehát a te kajádnak kb 5-10%-a zöldség, és ez minden csak nem 1. diétás 2. egészséges...
lehet úgyis enni, ahogy te, de akkor kevesebbet, és sport ezerrel, mert az ilyen rizs meg kenyér ezek bizony könnyen zsírrá alakuló, nem könnyen felszívódó tápanyagok, amiket le kell "dolgozni". ha lusta vagy mozogni, akkor bizony zöldségeket kell enni nyersen vagy párolva, és nem főzeléknek, legalábbis nem a szokásos értelemben.
(példa a főzelékre: 30 dkg zöldbab az 120 kcal + 1 evőkanál olaj, amin megpárolod, az 80, na meg víz, meg mondjuk 1 dl sovány tejföl 140, akkor ez így 340.
"hagyományos" főzelék: még 2 kanál olaj 160 , 2 dkg liszt 120,nem sovány tejföl 210 kcal és nesze neked főzelék.. mindjárt egy 700 kalóriás cumónál vagy, amiből a jó kalória - a zöldbab - csak 120, a többi hizlalós sz... persze nem lehet magában elkészíteni semmit, meg kell azért olaj, de ne 1:6 arányban legyen a zöldség a végeredményben, ez a lényeg.)
A cukrot nem nehéz hanyagolnom, szerencsére.. :)
Csak az foglalkoztatott ma, amikor pont a frankfurti levest csináltam, hogy 2kanál liszt+olaj 5liter levesbe éppen belefér hogy több liszt van 1szelet kenyérben is..
De akkor szeintem nagyon hanyagolós lesz ez a lisztes,rántásos téma.. Köszi a válaszokat.
Gondolom világos, hogy a lisztben meg az olajban milyen töménytelen kalória van, ráadásul nem az a fajta, ami mondjuk ugye a karalábéban.
Ha elhízott vagy, nyilván összefüggésben van azzal, ahogy enni, főzni szoktál. Igen, ha le akarsz fogyni, ezen változtatni kell. Én amúgy soha semmit nem rántok be, nem is értem ezt az egész magyar konyhát, hogy mindenhez egy rakás lisztet, zsírt meg cukrot kell adni, még a bolognait is képesek édesen tálalni, az olaszok leájulnának a székről, ha ilyet kéne egyenek :))
Meg kell ismerkedni és meg kell szeretni a zöldségek természetes, valódi ízét. Természetesen nem kell mindent vízben főzni - én diéta alatt is lazán vajon párolok, de NEM kell mindenbe lisztet rakni. Sőt, semmibe nem kell lisztet rakni, és akkor kész a diéta. :)
Teszem fel pl. frankfurti leves, köménymag leves.(én rántással készítem őket).
Annyit számít az a 2kanál liszt meg olaj 5liter "vízhez" , hogy az már nem is diétás?
Miért?! Nagyon "leveses" vagyok, mondjak le róluk? :(