A pénznek nincs szaga (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A pénznek nincs szaga (Napi érdekes)
6. andilaci
aug. 1. 16:54
Ez igy van!!!
5. alinka01 (válaszként erre: 4. - Mizantróp)
júl. 19. 18:01
Miről is beszélsz tuladonképpen? Én 10 évig dolgoztam egy bankban, de nem éreztem büdöset! :))))
4. Mizantróp (válaszként erre: 3. - Alinka01)
júl. 19. 17:59
De. A levegőért szedett kamatok ugyanolyan büdösek. Nincs mögöttük munka. Vegytiszta élősködés.
3. alinka01 (válaszként erre: 2. - Mizantróp)
júl. 19. 17:48
Nem arra válaszoltál, mint amivel a Fórumindító foglalkozik. Vespasianus római császár mondta, hogy a pénznek nincs szaga, amikor egyesek kifogásolták, hogy a városi nyilvános vécéket megadóztatta. Vagyis nem a pénz felhasználásáról, hanem a megszerzése módjáról van szó! A lopott pénz sem büdös, de a szerzésének módja elítélendő.
2. Mizantróp
júl. 19. 17:37
A pénz nem jó és nem rossz. Ahogyan és amire használják, az a rossz. A levegőből csinált értéktelen "pénz" kamatoztatását meg egyenesen undorítónak tartom.
1. boldogabban
júl. 5. 09:35
A mondásnak számos variációja létezik, de a gyökerét mindig Vespasianus császár mondásához vezetik vissza.
Ugrás a teljes írásra: A pénznek nincs szaga
Ugrás a teljes írásra: A pénznek nincs szaga
További ajánlott fórumok:
- Van vagy nincs?
- Unatkozom, csacsognék, csak nincs kivel
- Isten van - ördög nincs
- Ha a hús nem nyálkás, és nincs elszíneződve, viszont volt kicsi szaga, akkor az fogyasztható még vagy romlott?
- BKV - Avagy miért kap egy olyan cég állami támogatást, aminek a vezetői több millió Ft-ot raktak már zsebre! Jobb helye is lenne a pénznek!
- A nyugdíjtakarékossági számlára lekötött pénznek van-e kamata?