A párom nem zárja ki az exét az életéből, holott 3 éve... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Engem is zavart. Volt egy 15 éves párkapcsolatom. Mindketten maximálisan hűségesek voltunk. Mégis zavart, hogy időnként telefonon beszélgettek vagy egy ebédre összefutottak. Nekem férfiként leginkább az a része volt kellemetlen, hogy ezek sikeresebb emberek nálam. Az még bennem sem merült fel, hogy elhagyna, egyszerűen csak az önértékelésemen ejtettek kisebb sebet.
Viszont az érem másik oldalán én is találkoztam az exemmel. Nekem egyetlen komoly kapcsolatom volt előtte. És ott engem hagyott el a hölgy. Utána 1-2 évig egy szót sem váltottunk, mert én nagyon megalázottnak éreztem magam miatta. Aztán ez az új kapcsolatom miatt végül teljesen elmúlt. A volt barátnőm több alkalommal próbálta felvenni a kapcsolatot míg egyszer rászántam magam, hogy megtudjam mi történt vele azóta. Éreztem, hogy közeledni szeretne ami nekem amolyan elégtétel érzés volt. Rettentő könnyen, gondolkodás nélkül mondtam nemet. Még a páromnak is elmondtam, hogy találkoztam vele. Ő meg egyáltalán nem féltékeny, ami engem sajnos néha zavart.
Aki a múltjában él lemond a jövőjéről.
Ha valaki új életet akar kezdeni az csak úgy megy ha teljesen elvágja magát a múltjától. A két vas a tűzben vagy biztonsági tartalék nem működik.
Biztosan így van, ahogy mondod. Kivételek meg akadnak.
Nekem van egy 18 éves barátságom, ami az elején bizony párkapcsolat volt. Nem működött, szakítottunk, viszont barátok maradtunk. Soha, az elmúlt majdnem 2 évtizedben nem melegedtünk újra össze, és nem is áll szándékunkban.
Vagy ennyire naív vagy, vagy ennyire arrogáns.
Bizony a kapcsolatok ill. azok újramelegítése a beszélgetéssel kezdődik.
Jól esik a hiúságnak, az egonak, hogy a régi nem tud elengedni? Vagy te őt? A fantáziában járkál....
Nekem szabná meg valaki, kivel irkálhatok. 😅
Hadd válthasson már az ember pár szót rendszeresen azzal, akivel jólesik. Nem lokálokba járnak csörögni meg kirándulgatnak a Kékesre. Beszélgetnek, mert kedvelik egymást, és éppen exe, akkor már rohadjon rá a kabát?
Akkor is megalázónak éreznéd, ha az egész világ nem azt az infót tolná rád, hogy ez nem normális?
Szerintem kár szakítani, ha egyébként jó a kapcsolatotok, de te tudod ezért érdemes-e eldobni.
Hát nézd, én sem zárok ki senkit az életemből, illetve akit igen, azt magam okán. Ismerősöm a facebookon kettő exem is, az egyikkel kb. fél évente írunk is, ha pl. munka v. bármi miatt segítségre van szükségünk a másiktól. Egyfajta udvarias ismerősi kapcsolatunk van.
Ha ennél több van köztük, az nem egészséges. Viszont ezt nem lehet megtiltani, zokon venni sem, az embertől nem várható el, hogy a múltját kiégesse.
Ez a "3 éve együtt vagyunk" mit jelenthet vajon a hétköznapi olvasónak? Összeköltöztetek? 3 éve együtt éltek?
Mivel kötelezte el a párod magát melletted?
További ajánlott fórumok:
- Szakítás után miért állítja azt egy férfi a munkatársainak, hogy a mai napig hívogatom, holott semmilyen jelet nem adok felé?
- Miért tünnek el a "barátok" az ember/anya életéből, ha szül egy babát?
- Tűnjek el az életéből, mert csak magányra vágyik, és nem akar bántani? Vagy maradjak, ezzel bizonyítva hogy kitartok mellette a végsőkig?
- Mi hiányzik a mai gyerekek életéből?
- Kit válasszak? Azt aki első perctől imád de vannak konfliktusok, vagy akivel nem voltak de egyszer rég hagyott kisétálni az életéből..
- Mi késztethet egy embert arra, hogy egy családtagot 100%-osan kiiktasson az életéből?