A nagymamám mindenre megjegyzést tesz (beszélgetés)
Elsőnek is a "nagyapák nevében" köszönöm, hogy őket nem bántja senki. Lehet, hogy "szegények" már épp eleget kaptak a feleségüktől (a nagymamától), s ezért inkább nem szólnak bele a dolgokba.
Tulajdonképpen nem ezért írok most ide, nem is azért, hogy beálljak szidni a nagyikat! Próbálom most megsúgni, néha mivel lehet leszerelni az ilyen belebeszélős embereket. Biztosan ismered már, mi a kedvence, hol van az érzékeny pontja, mire büszke, és így tovább. Ha tudod, akkor egyszerű a dolog vagy azon a területen kissé körbe-hízelged, megdicséred, ha mond valamit, nem ráhagyod, inkább helyeselsz. Nem átlátszóan, hanem óvatosan mindezt, s hidd el, a hatás nem marad el. Például (tegyük fel) nagyon finoman tudja elkészíteni a pogácsát (gombócot, rizs-felfújtat, töltött káposztát, és így tovább), mondd neki, hogy milyen remek is volt, hogy csinálta, mutassa meg, á te, úgysem tudsz olyan finomat készíteni, mutassa meg, készítsen nektek. Vagy nagyon szépen kézimunkázott, mutassa meg, beszélgess vele, ő beszéljen, mesélje el élményeit. Épp az a baj, hogy mivel nem tudja magát lekötni, nem foglalkoznak vele, ő köt bele másokba. Vagy áldozd fel magad, ültesd magad mellé, mutass neki a NETen olyan dolgokat, amit szeret. Kép, történet. Vidd el olyan oldalra, ahol az egérrel mozoghat. Persze nem erőszakosan mindezt. Egyből úgyis azt a választ kapod tőle, mit akarsz, úgysem tudom megcsinálni, buta vagyok hozzá, nem is érdekel. Rá kell vezetni, hogy érdekelje. Annyi egyszerű játék, kártya, meg miegymás találéható ingyenesen olyat szerezz neki, ami leköti. Egy-két hét és már te lehetsz a nyeregben, mert ő kérdez (ő a tanuló), és te az oktató. Szépen kedvesen megmutatod neki a trükköket, és a jelszót, "ezt nem lehet elrontani!" (Tudom lehet, de nehéz, több kell hozzá, mint puszta használat.
Sok sikert a nagyik-hoz.
Különben akkor is remek, ha vigyázni kell az unokákra, hogy ti tudjatok menni szórakozni. Elnézést, hogy ilyen hosszú voltam.
Nem felel meg neki a kutyám, az öltözködésem, a zenei ízlésem, és még sorolhatnám a végtelenségig.
A múltkor úgy elküldte a fenébe az unokatesómat, hogy szegény lány elbőgte magát. De szerintem az unokatesómnak volt igaza.
Az én nagymamá(i)m nagyon régimódi, prűd, mindent kritizál. VISZONT!
Én meg teljesen osztom a véleményét és egyetértek vele. Úgyhogy a mi kapcsolatunk rendkívül jó. :-)
Múltkor megkaptam, hogy dagadt vagyok. Szerintem nem. De az unokatesóm nagyon vékony, ő csinos.
Eddig sem volt sok önbizalmam, most meg még annyi sincs.
Neki meg a pénz a mindene
Ne foglalkozz vele. Én éves zinten 4-szer megyek, azt is apám kedvéért. Kemény 10 perce, és még az is sok
Azt sem mertem elmondani, mikor szerelmes voltam. Mert akkor jött volna az, hogy kicsoda, micsoda, mit tanul. Így jobb volt.
Meg egyszer azt mondta, hogy szeremes vagyok az unokatesómba, pont mikor itt voltak. Nagyon ciki volt. Hogy honnan veszi?
Apeh:adóhivatal
:)) Igen, szóról szóra.
nem tudom mi az az apeh, de a többi része ismerös.
Iskolába járe? dolgozik? mit? ha nem miért nem? :))
Kicsilány:) Minden nagymama ilyen:) Udvariasan hallgasd meg, mondj igent, és cselekedj a legjobb belátásod szerint.
Te sem leszel különb nagymama korodban:):)
Ismerős. Csak ő úgy folytatja, hogy hol dolgozikk mennyi a keresete, mennyi volt a tvalyi apeh bevalláson a jövedelme, folytatván ugyanezeket megkédi a szüleivel kapcsolatban is, és aztán rákezd, hogy már így is k..a vagyok, mert 3 gyűrűm van, meg elzüllök, stb...
A legszebb megjegyzése, mikor megtudta hogy dédi lesz: ÉS az iskola??? Iszonyú stílusban
nyugi, én is igy vagyok.. nem is szolok, h barátom van , mert akkor már kezdené, hogy: " nehogy otthagyd az iskolát," "s akkor most öszköltöztöke?" "s akkor ne ad magad oda neki tul hamar"
Persze örülök, hogy van mamám... csak ezt inkább neki nem mesélem el..meg más egyebeket se mindig...
További ajánlott fórumok:
- Amikor elég egy rossz megjegyzés az elhatározáshoz...
- Mi a véleményetek azokról a barátnőkről, akik "nagyon szeretnek", de folyton sértő megjegyzést tesznek rátok?
- Ételekkel, élelmiszerekkel, sütés-főzési alapanyagokkal kapcsolatos kérdések, megjegyzések
- Szerintetek mi a legkínosabb megjegyzés, amit egy pasi egy nőtől kaphat az ágyban?
- Kiborít a Nagymamám!!
- Munkahelyen folyton megjegyzéseket tesznek a nők...