A munkáltatót mikor vagy köteles értesíteni a terhességedről? Egyáltalán: köteles vagy? (tudásbázis)
Már nagyon rég nem írt ide senki, de nem találtam korábbi az adott témára vonatkozó kérdést, ezért írok ide.
Én a héten lépek a 9. hétbe. Szerencsére a rosszuléteket eddig elég jól bírtam, ugye látszani még nem látszik ruhába a pocak. Én úgy gondoltam, hogy a 12. heti ultrahang után jelentem be a munkáltatómnak, de akkor is csak a főnökömnek. Szeretnék addig dolgozni, amíg csak tudok, de azt is szeretném, ha tudnák, ha az orvos azt mondja, hogy nincs tovább, nem fogok más hogy tenni, mert a baba a legfontosabb. Szerintetek elég, ha a 12. heti ultrahang után jelentem be? Amúgy határozatlan idejű szerződéssel, már 3,5 éve dolgozok itt.
Ja akkor így más:D
Nem néztem, hogy van már gyereked...Igaz a kérdésed miatt nem is gondoltam:)
Lehet, hogy pont ezért kellene elmondanod, mert ennyire rugalmas a munkád.
A szülés utáni munkáról...én előre nem nyilatkoznék így;)majd meglátod a szülés után;)
Én 3 hónaposan mondtam el. 3 műszakban dolgoztam. Félidősen átraktak kismama műszakba. A szülés várható ideje előtt 1 hónappal a főnököm mondta hogy muszáj táppénzre mennem. Addig végig melóztam.
Szerintem szólni kell.
Sziasztok!
Köszi a hozzászólásokat! Félreértés ne essék, nem "titkolom", csak itt a cég felépítése olyan, hogy a munkáltatóm kb. 5 embert jelent, akik nincsenek egy városban velem és évente kb. 3x, 4x látom őket, mikor beszámolok nekik. Elég nehéz ezeket a találkákat úgy összehozni, hogy értelme is legyen és az időpont is jó legyen mindenkinek... Szóval "feleslegesen " nem akarom utaztatni őket több száz km-t, legkésőbb nov-ben vagy dec. elején úgyis jönnének.. ez meg nem olyan dolog, amit emailen le lehet rendezni... ráadásul szülés után kb. 2-3 hét és dolgozom újból... adottak a feltételek, a kötetlen munkaidő, ja és kb. 5 perc a melóhelyem :))
Én kb 6 hetes voltam mikor megmondtam bent, nagyon jó fej volt mindenki! Utána mindenki azt leste nincs-e valami bajom :)) (4-en vagyunk, 3 pasi és én, ebből 2 a főnököm) Én is 8-ik hónapig dolgoztam :)
Szerintem is az a tisztességes ha megmondod minél előbb, hogy legyen elég idő a helyedre találni valakit.
Nem kötelező, de előbb utóbb úgyis kiderül;) Akkor meg csak a kínos magyarázkodás marad:(
Én 9 hetesen mondtam meg. Nagyon pozitívan fogadták. Igaz nekem két férfi főnököm van;)
Úgy voltam vele, hogy nem akarok mindenféle történeteket kitalálni, hogy most ezért nem jövök, csak délre meg azért. Én így éreztem korrektnek, és ezt ők is így gondolták;)
Csak akkor mondd el, ha már nem próbaidős vagy!!!! Én kis becsületes, ahogy megtudtam az örömhírt, egy héten belül elmondtam, hogy be tudjam majd tanítani az utódomat. A mocsok banda kihasználta a szerződésben foglalt próbaidő fogalmát, és úgy kirúgtak, hogy a lábam nem érte a földet, papíron. Persze elvárták volna ezek után, hogy dolgozzak feketén, de csak addig, amíg a már felvett utódom bele nem tanul a dolgokba...
(Természetesen jól beintettem nekik.)
Jelzem, ha a szülés pillanatában nincs munkaviszonyod, elég sovány juttatást kapsz állambácsitól...
Kötelező? ..hát a fene sem tudja, de szerintem azért nem árt szólni!!!
A főnökök nem szeretik a meglepiket, meg inkább Tőled tudja meg mint mástól.
Az én főnököm pl. nem tapsikolt, de nem is érdekelt.(Őt sem.) Azóta nincs is munkahelyem:D (nem hosszabbította meg a lejárt szerződésemet!)
További ajánlott fórumok:
- Próbanapot a munkáltató köteles kifizetni, van erre törvény?
- A munkáltató köteles visszavenni GYED után abba munkakörbe amiből elmentem?
- Köteles visszavenni a munkáltatónak?
- Ha valaki határozott idejű szerződés alatt esik teherbe, a munkáltató köteles meghosszabbítani a szerződését a terhessége miatt?
- Második terhességet mikor és hogy kell jelezni a munkáltatónak?
- Veszélyeztetett terhesség miatt táppénzen vagyok, de a munkáltatóm még nem adta le a papíromat. Mit tegyek?