A múlt karácsonya... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A múlt karácsonya...
Nagyon szépen írtál...
Én is vágyakozom ez után az "érzés" után, amiről írtál...
Jaj, nagyon jó a cikk! Mintha a saját gyerekkoromat olvasnám! Bár én még "csak" 28 éves vagyok és idén lesz az első karácsonyunk a kisfiunkkal. Viszont ahogy olvasom a hozzászólaásokat a korkülönbségek ellenére mindenkinek ugyanolyan misztikus volt az ünnep, nem? Tényleg, mintha hosszabbak lettek volna, a gyerek eleve a havat is imádja (ma meg már csak a hólapátolásra gondolunk ha esik a hó..) Azaz ha nyugalom és szeretet van a házban, akkor mindegy hogy ki hozza a fát, az ajándékot, szülő vagy Jézuska, a gyermeki agy megteremti magának az ünnep misztikus hangulatát (gondoltatok már arra, hogy az ovisoknak miért nem tűnik fel a Télapó vattaszakálla meg hasonlók? :) )
És ha a gyereknek egyszer gyereke lesz, lehet megint hógolyózni, szánkózni, megint ünnepibb lesz az ünnep :))
Mindenkinek köszönöm a kedves hozzászólásokat.
Boldog ünnepeket kívánok, békében, szeretetben!
Nagyon szép cikket írtál!
És tényleg gyerekként mennyire más volt a karácsony! Együtt volt a család,finom vacsora,ajándékozás és utána sokszor társasjátékoztunk,kártyáztunk és sokat nevettünk. A narancs illata pedig valahogy hozzátartozott a karácsonyhoz.
Igyekszem átadni ezt az élményt a kislányomnak.
A történeted a saját gyermekkori karácsonyaimat juttatta eszembe, pláne, h nagyjából egy korosztály vagyunk és én is falun nőttem fel. Ó, azok a régi gyönyörű karácsonyok!
Köszönet, hogy felelevenítetted-nekem is!
Boldog karácsonyt Neked és mindenkinek!
Pont beszélgettük férjemmel, hogy nekünk majd ha lesz gyerekünk, mi a jófenét fogunk kezdeni a karácsony varázsával. Merthogy én szeretném a hagyományokat megtartani, és 24-én feldíszíteni a karácsonyfát és minden hasonlót. De mikor anyósom már most feldíszíti, mit mondunk majd neki? Hogy a mama jókislány volt, neki elöbb hozta a jézuska a fát? :-o Az októberi városdíszítésröl nem is beszélve. Meg a karácsonyi vásárokról...
Én modnom, minden anyuka, aki meg tudja örizni ma a karácsony varázsát a gyermeke számára, egy varázsló! (igy látom én, gyermektelnül)
Gratula a cikkhez és bocsi, ha bö lére eresztettem :-)
Ugrás a teljes írásra: A múlt karácsonya...
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- Elmúlt a karácsony...lesz másik..avagy beszélgessünk az ünnepi hangulatról
- Karácsony a múltban, jelenben és a jövőben