A medvehagyma a természet ajándéka, de okosan kerüljük el a veszélyt! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A medvehagyma a természet ajándéka, de okosan kerüljük el a veszélyt! (Jó tudni!)
11. jooeva
tegnap 17:51
Mi nagyon szeretjük pogácsában, mánfai túrázás közben szoktunk szedni egy jó adagot, otthon szépen leöblítem és összeaprítom, kb. 5dkg-os adagokban megy a fagyasztóba.
10. K-né Zsóka (válaszként erre: 7. - 55Judit)
tegnap 16:33
Pontosan. Én azért írtam csak a fonákját, mert azt a legkönnyebb megjegyezni szerintem, de valóban sok az eltérés.
9. alinka01 (válaszként erre: 8. - Globus)
tegnap 15:52
Nem kell minden levelet megszaglászni! 55Judit nagyon jól leírta alább, hogy mi a lényegi különbség a két növény levele között. Én sem értem, hogy lehet a kettőt összetéveszteni. De a piacokon biztonsággal lehet vásárolni.
8. globus
tegnap 13:45
Minden levelet nem lehet megszaglászni, még parfümöknél is csak pár percig tart az érzékelés, utána tompul. Pláne ha már az ujjunk is olyan a dörzsöléstől.
7. 55Judit (válaszként erre: 6. - K-né Zsóka)
tegnap 12:16
Valóban nagy külömbség van köztük nem értem hogy lehet összekeverni. Igaz, van aki felszedi a mérgesgalócát is, pedig az is igencsak máshogy néz ki mint a többi.
A gyöngyvirág levele kerekdedebb és vastagabb, merevebb. A medvehagymáé hosszúkásabb, hegyes csúcsú, elliptikus formájú. A medvehagymának a szára is hosszú, a gyöngyvirágnak szinte nincs is.
6. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnap 11:34
Nagyon egyszerű megkülönböztetni. A gyöngyvirág levelének a fonákja fényes, viaszos, a medvehagymáé matt, puha. Így piacon is bátran lehet vásárolni.
5. 55Judit (válaszként erre: 4. - Csicsi25)
tegnap 09:37
Aki szereti a természetet és az állatokat, tiszteletben tartja. Aki nem, annak sajnos bármit leírhattak eddig is.
4. Csicsi25
tegnap 09:05
Az kimaradt a cikkből, hogy vannak helyek, ahol védett és nem szabad szedni. Például a Mecsek tele van vele, de csak bizonyos helyeken lehet szedni.
3. 55Judit (válaszként erre: 2. - Fülemüledal)
tegnap 08:24
Van a kertben medvehagymám. Készítek belőle pestót, teszem salátába. Idén a magját is megszedem, mert egy másik fórumon adtak vele kapcsolatban egy remek tartósítási módszert. Előfordult hogy elfogyott a fokhagymám, olyankor vettem fel a hagymájából. Fokhagymához hasonló az aromája.
2. fülemüledal
tegnap 08:18
Nagyon finom. Én még nem szedtem sosem természetben, csak zöldségesnél vettem. Gondolom ott nem fenyeget a mérgezés veszélye. Piacon már óvatosabb lennék.
1. boldogzokni
tegnap 07:16
A medvehagyma az egyik legnépszerűbb vadon termő növény, amelyet Magyarországon magánemberek rendszeresen szednek a természetben. Nem csak gasztronómiai értelemben értékes, hanem számos jótékony tulajdonsággal is rendelkezik. Azonban fokozott odafigyelést igényel a szedése, mivel könnyen összetéveszthető mérgező rokonaival!
Ugrás a teljes írásra: A medvehagyma a természet ajándéka, de okosan kerüljük el a veszélyt!
Ugrás a teljes írásra: A medvehagyma a természet ajándéka, de okosan kerüljük el a veszélyt!
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Mikor lesz végre természetesebb a szépségideál?
- Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét...