A macskák betegségei, oltási lehetőségei (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A macskák betegségei, oltási lehetőségei (Jó tudni!)
Tizenöt éve, pont Angliába volt rettenetesen macerás kivinni macskát.
Ha jól emlékszem, a veszettségen kívül még 2 betegséget sikerült kiirtani nekik a szigetről, és nagyon nem szeretették volna, ha behurcolnak valamit.
Azóta tudom változtak a szabályok, más van nemzetközi kutyakiállítás is náluk.
Azért írtam le, hogy az nagyon fontos legyen mindenki tisztában az adott ország szabályaival, illetve amelyiken átutaztatja az állatait.
10+ éve a régi osztálytársam kérdezte meg, hogy tényleg?
Igen, a srteetfightert (alias kóbor) macskát is bejegyeztettem, ha az enyém lett.
....mert azokat senki nem keresi.
Most juni vagy júliustól Angliában kötelező.
'Magyarországon nincs kötelező oltás csak ajánlott a cicák számára, ha viszont külföldre utaztatjuk a kedvencünket, akkor szükség lehet vakcinázásra.'
Azt a nagyon fontos információt kihagytad, ha valaki külföldre utaztatja a cicáját, annak útlevél is kell.
Tájékozódjon mindenki az adott ország kötelező vizsgálatairól,oltásairól, mennyivel kell előtte elkezdeni, hogy az adott országban, ne helyezzék karaténba az állatot.
Van olyan vizsgálat, hogy a vért Franciaországba küldik ki, és hónapokba kerül a kitenyésztése.
Ez nagyon fontos, hogy legyen tisztába vele a gazdi, mert kellemetlen meglepetések érhetik.
Ugrás a teljes írásra: A macskák betegségei, oltási lehetőségei
További ajánlott fórumok:
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- Szállodák, panziók, egyébb szállás lehetőségek
- Centrális diabetes insipidus! Van valakinek itt ilyen betegsége?
- Macskák alsó húgyúti betegségei