Macskák alsó húgyúti betegségei (beszélgetés)
Ne kövezzetek meg, de én nem sokat változtattam az étrendjén.
Sztori röviden: macska egyre rosszabbul volt, 2-3 állatorvos látta, szorulás, kb ez volt a legbiztosabb diagnózis. Végül, mikor már majdnem vérmérgezést kapott, a kő által elzáródott vese leállása miatt, egy szuper doki megkatéterezte. A kő már a húgycsövében volt, amint felszabadult az út, rengeteg vizelete lett Jancsi macskámnak.
Macska már 13 éves, ivartalanított, élete nagy részében szobacica. 4-5 éves lehetett, amikor ez történt, azóta viszont nem újult ki neki. Doki annyit mondott, hogy a száraztáp okozhat ilyet, azóta konzervet is kap, de ilyen drága tápokat nem veszek neki.
Szóval csak annyi, hogy lehet hajlamtól, fajtától is függ, hogy kiújul-e. Brit rövid szőrű amúgy.
Nekem ételallergiás cicám is van. Neki nem jött be a Royal Canin, nem szerette. De nem ette a Hills, Acana, Eukunauba, a Visan tápot se, ahogy nem eszi a nagyon-nagyon drága konzerveket se (a RC pépes tápban kifejezetten ócska, azt csak a minden befaló macskám eszik meg)
2 tápot eszik, az egyik a Brit Care, ezt nagyon szerettem én is, kis kiszerelés és nem túl drága (1200-1300,-Ft/kg) de nehéz beszerezni, pedig több ízesítésben is hipoallergén. A másik a Fressnapf saját márkása, asszem Medica. Ócska táp, azóta büdi a szája, heti 1x tuti hány a szőrcsomótól, a bundája se olyan szép mimt a RC-tól, de mint hipoallergén táp bevált és az ára sem horror, a macska meg falja.
Hidd el húgykövességben tényleg a RC a legjobb és ha a cicád is szereti akkor ne kísérletezz mással. Én az allergiás macskával rengeteget kínlódtam (nagyon sok visszaesés volt, volt hogy 1,5 kilósra fogyott a macska, szőre alig maradt pedig akkor is gyógytápot kapott) mire meglett a neki megfelelő táp, amit szívesen meg is eszik.
Igen, csak gyógytápot ehet. Húgykövességnél az se mindegy milyet, csak amit az orvos mond, mert többféle kövesség van. A Royal Canin pedig e témában a legjobb.
Gyógytápot nálunk se bontanak fel a patikában, nyitott zsákban veszít a minőségből és ez azért ahhoz drága. Az én cicáim közült csak egy eszi meg a régóta bontott száraztápot.
Én is a zooplusról szoktam tápot rendelni, jó áraik vannak. Gyors és pontos a kiszállítás. Általában van kisebb kiszerelés is, de annak jóval drágább az egységára.
Nem tudsz valakivel összefogni? Nagy kiszerelést rendeltek és elosztjátok.
Sziasztok! A cicám kb 2 éve küzd a kövesedéssel. Orvosi javaslatra RC s/o 34es tápot kell vennem neki.
Eddig marha jól megvoltunk vele, bár piszok drága volt. 7 kg 14e Ft, ha neten vettem egy bizonyos allateledeles boltban.
Patikában szégyen, nem szégyen csak megkérdeztem mennyiért adják. És a 3 és fél kg-s került 10e Ft-ba februárban.
Most gondoltam megrendeltem a következő 7 kg-t és azt hittem kiesik a szemem, a 7 kg-s már majdnem 19e Ft.???!!! 🤪😵🤦♀️🤷♀️
A doki azt mondta, amikor kikezelte, hogy hát akkor innentől kezdve ezt kell élete végéig venni... Vagy adatok neki mást is, de akkor újra előjön a betegség.
Ti mit gondoltok? Van ötletetek, másfajta táp esetleg, ami ugyanerre jó? Vagy mit tegyek?
Vidéki vagyok, a pesti barátnőm macskája ugyanez, de ott az állatorvosi kiarulja a tápot kilonket. De ott is csak egy kgt tudnék venni, nem rohangalhatok 2 hetente tapert.
Nyilván a cicának nem akarok rosszat. Sőt! De azért nonszesznek érzem, ha olcsóbban akarok hozzajutni, akkor a 9 kg tápot kell megvennem 20e Ft-ert. Oké, hogy az kitart kb 5-6 hónapig.
De ez csak nekem sok? Értitek min vagyok ledöbbenve, muszáj vagyok megvenni, ez az egy van a piacon és az égben az ára....
Írtam az webshopnak is ma, és csak azt tudták írni, hogy a gyártó néhány termék árát megváltoztatta és hát sajnálják, ez van...
Bármilyen ötletet, tippet szívesen fogadok! Köszi előre is!
További ajánlott fórumok:
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- Centrális diabetes insipidus! Van valakinek itt ilyen betegsége?
- A húgyúti betegségek fertőzőek?
- A macskák betegségei, oltási lehetőségei