A lélek betegségei terjednek a leggyorsabban... (beszélgetés)
"Az előttünk álló évtizedekben a pszichés betegségek minden képzeletet felülmúló ütemben támadják meg az embereket, ami elsősorban a hihetetlenül felgyorsult társadalmi-gazdasági változásokkal, háborús konfliktusokkal, az erőszak terjedésével, a mind nyomasztóbb migrációs és menekült problémával és a munkanélküliséggel magyarázható.
Világszerte 350 millióan szenvednek depresszióban, 300 millió az alkoholbetegek száma, 40 millió a skizofrén, és évente1 millióan vetnek véget az életüknek önkezükkel. A pszichés betegségek az ezredfordulóra a második leggyakoribb betegségcsoporttá léptek elő Földünkön. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO becslése szerint 2020-ban a depresszió lesz a második legelterjedtebb betegség világszerte. Nem ennyire ijesztő ütemben, de folyamatosan emelkedik a skizofrénia, a különféle szorongásos betegségek, kóros személyiségzavar, a stressz betegség és az időskori demencia (elbutulás) gyakorisága."
Mivel érintett vagyok a témában,ezért elég sok fórumot olvastam már ezzel kapcsolatban.Külön-külön van "pánikbetegségről","szorongásról" ...szóló fórum,de sajnos van olyan fórum is ami már nem aktív.
Én nem szeretném csoportokra szedni ezt a témát (hiszen mindenkinek egy a cél:MEGGYÓGYULNI!!!:-),várok mindenkit akik mentális zavarokkal kűzdenek és szeretnének róla beszélni.
Tudom,hogy sokan vannak olyanok,akiket a család ill. barátoknak nevezett ismerősök sem támogatnak.
Bízom benne,hogy itt mindenki megtalálja a támaszát és egymás segítségére lehetünk.:-)
További ajánlott fórumok:
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Melyik a leggyorsabb eredményt hozó mozgás forma?
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- Centrális diabetes insipidus! Van valakinek itt ilyen betegsége?
- A lélek betegsége