A laptop ventilátora miért áll le időnként? (tudásbázis)
"program nem ment rajta"
Az baj, mert laptopokban olyan energia takarékos proci van ami alig fogyaszt üresjáraton.
Mindegy szóval maradjunk annál a programnál ami naplózza a fordulatszámot, proci hőmérsékletet.
Van egy program , AIDA64, telepitsd fel és naplózza a processzor hőmérsékletét és a venti ford.számát is
Aztán szerviz és olvassák ki az adatokat
"Ha hátul a hűtőrácson belefújok," akkor elindul
Nekem ez úgy hangzik mintha fizikailag elakadna.
Az nincsen rá hatással hogy amikor bekapcsolod a gépet egy ideje már nem volt bekapcsolva? Tehát úgymond hidegek az alkatrészek mikor bekapcsolod?
Valahogy reprodukálhatóvá kéne tenni a hibát. Vagyis hogy esetleg tudod-e valahogyan szándékosan kiprovokálni kiszámítható módon? Akkor nem mondhatják a szervizben sem hogy jól működik.
Olyasmire gondolok hogy pontosan milyen körülményekre, környezeti hatásokra száll el a venti? Amikor gyorsabban, vagy amikor lassabban forog. Ilyesmi.
Matricázás?
Tudod hol van azon matrica?
A hűtőbordán, csak hogy annyival is rosszabb legyen a proci hőleadása. :D
Ha tényleg csak ennyi a légcsatorna kialakítása, akkor nincs sok választásod az biztos :D
De egyébként nem nagyon szokták külön megcímezni, hogy a billentyűzet felől is levegőt szív, csak egyszerűen megteszik. Néha valami idétlen névvel is szokták illetni és kimatricázni, mint "extrát", hogy kéznél hűtött a gép ... de az csak ennyit jelent, hogy onnan szívja a levegőt, ahelyett hogy csak felgőzölné az alkatrészek hőjét a kézfejre.
A mostanság gyártott notiknál, ez azért elég alap dolog. Az extra kimatricázást is csak azért alkalmazzák néha, mert hát a parasztvakítás, hogy ő ennyivel jobb, mint a többiek. Egy plussz matrica a gépen és máris tízezerrel drágább :D
"nem a legjobb ötlet a hűtőrácsok felől befújni"
Nálunk nem nagyon van más választásom. Azt a részt nem lehet csak úgy leszedni, csak az egész szétszedésével. A por meg folyton begyűlik oda, akár néhány hét alatt is.(igen, nem feltétlen jól használják a gépet) Nem örülök neki.
Akkor hajlok rá, ha fizikai hiba elvben nincs, marad a szoftveres hiba. Sok választás ugyebár így nem marad :)
Egy bios frissítés sosem árt, főleg ha jól kivitelezik. Meg kéne ejteni.
Külföldi fórumon azt írják a gépre, létezik egy ilyen ismert probléma vele kapcsolatban, amit egy bios frissítés megoldhat.
De ez nem jelenti azt, hogy biztosan nálad is ez a probléma.
A bios frissítése egyébként a szervízekben szintén kérhető.
Én barbár vagyok, ki szoktam porszívózni. :D
Mondjuk Nomeknek igaza van, ha letört, vagy letörésgyanús egy darabka, akkor viszont ez veszélyes lehet...
További ajánlott fórumok:
- Régóta működő párkapcsolatban miért gondol időnként a nő egy másik nőre, akkor is ha mindent jól múködik a kapcsolat?
- Ha erős a szoláriumban a ventilátor, kevésbé barnulunk?
- Miért sárgul be a monitorom időnként?
- Miért tudnál ( idönként! ) ölni idegességedben?Nem a gyakorlatban!!!
- Mik a tapasztalatok a mennyezetre szerelt ventilátorról?
- Lehetséges, hogy a ventilátortól szédülök?