A kroton levelei egyik napról a másikra lekonyultak. Lehet valamit tenni? (tudásbázis)
7. mézgapaula
2011. szept. 6. 12:43
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Huzatban nincs, a tartási körülményei nem változtak. Illetve mostanában egy kicsit el lett hanyagolva a vízellátása, kb. a lekonyulás előtt 1 vagy 2 héttel kezdtem el újra sűrűbben öntözni. A lekonyulás már egy hete történt, akkor még melegek voltak. Napon sincs, csak világosban. Felül új hajtásai jöttek, ezzel egyidőben konyult alul. Megpróbáltam most nagyon alaposan megöntözni, hátha még menthető.
6. Peggy Ruth Carpenter (válaszként erre: 4. - Kevian)
2011. szept. 6. 08:46
Igen, a vízhiánytól könnyen lekonyul, de kutya baja attól. Ha megöntözöd 1 óra múlva megint felemeli a leveleit :)
4. kevian (válaszként erre: 1. - Mézgapaula)
2011. szept. 6. 08:27
Gyakrabban locsolni.
3. 6b006fc769
2011. szept. 6. 08:25
visszavágni, elrakni a huzatból. Kényes a kicsike:))
2. Marott (válaszként erre: 1. - Mézgapaula)
2011. szept. 6. 08:10
Én megszoktam fenyegetni, hogy hozom a metszőollót:) mert mást nem tudsz vele tenni. Valóban hozom, mert most már az enyém is kopaszodik, és egy-egy hajtást az utolsó levéltől lefelé kb. 4-5 cm-re levágom, beszúrom a földbe, és kezdem hajtatni, nekem ez mindig sikerült. Érzékeny növény, nem szereti a huzatot, a hideget...
1. mézgapaula
2011. szept. 6. 08:01
A kroton levelei egyik napról a másikra lekonyultak. Lehet valamit tenni?
További ajánlott fórumok:
- Egyik napról a másikra 16 év után elhagyott a párom úgy, hogy a 3. babát várom, akit ő szeretett volna...
- Hogyan érintene téged - háztartásodat - ha egyik napról a másikra egyszercsak nem kapnád meg a fizetésedet? (Ha gyesen vagy akkor a párod)
- Ti mit tennétek, ha hirtelen egyik napról a másikra utcára kerülnétek?
- Ha egy férfi azt mondja egy nőnek, hogy egyik pillanatról a másikra elhagyná őt, akkor az melyik pillanat lehet?
- Ha lekonyult a rózsám feje, az mit jelent?
- Mitől lehet, hogy a tujám levelei egyik napról a másikra elkezdenek bebarnulni, leszáradni? Tavaly is ugyanez volt, de tavaszra helyrejött.