A kórházba még mindig 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell? (tudásbázis)
Már nem!!
Idén nyáron változtatták meg. Az anyakönyvvezetőnek nincs joga újat kérni. Elég a régi. Ezt egy pesti és egy gyulai anyakönyvvezető is megerősítette.
Tavaly decemberben még kellett. Szerintem most is kell (bár lehet, hogy az elmúlt hónapokban tökélyre fejlesztették az anyakönyvi hivatalok közötti kommunikációt, de gyanús, hogy ott még nem tartunk :D). Ez alól úgy tudom csak az kivétel, ha területileg ott szülsz, ahol a házasságot kötötted.
Egyébként pedig bemész a hivatalba és kb. 5 perc alatt megkapod a másolatot. Ingyen. Kár agyalni rajta, egyszerűbb, ha kikéred.
hahahah:DDD
beviszed a pasit,ott aláir egy nyilatkozatot hoyg ő az apja,és azt viszed magaddal a kórházba.
az önkormányzat tudja ki a gyerek apja?????
szerintem a nő megmondja, ha meg ő sem tudja??:) akkor az önkormányzat honnan tudná??hm??milyen hülye törvények vannak!!!!!!
deeeee:D
csak akkor apasági nyilatkozat kell,önkormányzattol:)
gyerek anyakönyveztetéséhez kell,van ahhol a kórház megcsináltatja,de van ahhol magadnak kell..
Régit nem fogják elfogadni:(ugyhogy kérdezz rá vhol..vagy pedig majd párodnak kell kikérni,ha netán még is csak kéne kórházba..
hát biztos mindenhol másképp van
beteszem majd azért a régit
További ajánlott fórumok:
- Házassági anyakönyvi kivonat!
- Házassági anyakönyvi kivonat a szüléshez
- Elég a szüléshez vinnem a 2008-as házassági anyakönyvi kivonatot?
- Át szeretném iratni a nevemet a férjes nevemre, a házassági anyakönyvi kivonaton kívül mi kell hozzá és mennyibe kerül?
- Azt szeretném megtudni, hogy a születési anyakönyvi kivonat és a házassági anyakönyvi kivonat Európai Uniós szabványnak megfelel-e?
- A SOTE II-re elég az eredeti házassági anyakönyvi kivonat vagy 300 napnál nem régebbit kell vinni?