A kisbabánk elvesztése (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A kisbabánk elvesztése
bocsi véletelnül ment el
Szóval ma már nyolcszoros nagymama vagyok.Mivel a vizsgálatok megállapították nem genetikai oka volt, még három szép és egészséges babát szültem. Pedig én is azt mondtam soha többet, ha nem lehet egészséges, nagyon féltem , de sikerült.
De nem szabad siettetni, most próbáld elfogadni és a lelkedben megórizni ŐT, ahogy én is tettem.
A gyász nagyon nehéz tudom, de akkor is így neki jobb, ez vígasztaljon.
Jó lenne , ha hallanék még felőled, írj ha van kedved és én mesélek, sőt van egy naplóm, ahova meghívlak, ha van kedved olvasd el.
Borzalmas amiken atmentél. Szornyű volt olvasni es belegondolni a leirtakba. Foleg azert mert most kezdjuk a lombikot.
Nagyon sok erőt es kitartast!
A fogamzasgatlo viszont biztosan bem befolyasolja negativan a terhesseget hiszen minden lombik ugy kezdodik hogy kozvetlen elotte fogamzasgatlot kell szedni. Esetembe honapokon at.
Ezek a genetikai rendellenessegek sajnos elofordulhatnak. Lombiknal a 10 heten ajanlott szűrni de te fiatal vagy, 26 evesen nekem sem fordult a fejemben hogy ne volna minden rendben.
Nem gondolom hogy ez ujra megismetlodne. Mindenesetre legkozelebb inkabb menj el genetikai vizsgalatra hogy megnyugodhassatok. Szep egeszseges kisbabát kivanok nektek mihamarabb❤🍀
Istenem.. :( annyira sajnálom, de mérhetetlenül tisztellek Titeket a döntés miatt!
Tudom, még frissek a sebeitek, de hiszem, hogy nagyon jó szülők lesztek!!! :)
Szia, borzasztóan sajnálom, ami történt :(
Én is "csak" egy 13 hetes babát vesztettem el, Edwards szindróma miatt. Igazából mivel élettel összeegyeztethetetlen betegség, nem tartottuk meg (később anyaméhben meghalt volna, vagy 1-2 hetes korában). Eléggé magam alatt voltam egészen addig, míg össze nem jött újra a babánk. Azóta sokkal nyugodtabb vagyok, pedig akkor még azt sem tudtam, hogy összejött, csak furcsán elengedtem az "előzőt". Most várom, hogy megszülessen, jövő szerdára vagyok kiírva :)
Mi kivártuk a 3 hónap pihenőidőt, közben csináltattunk mindketten genetikai kromoszóma vizsgálatot (kariotipizálás), szerencsére minden rendben volt. Ha tehetitek, Ti is csináltassátok meg.
Plusz ha legközelebb teherbe esel, mindenképp csináltassatok 12. héten genetikai tesztet (ezek amúgy nagyon drágák), de legalább egy kombináltat (nem derül ki az írásodból, hogy volt-e Nálatok ilyen). Mostani babámnál a kombinált teszt is nagyon jó lett, de emellett megcsináltattam a Nifty-t biztos ami biztos.
Drukkolok hogy túllegyél lelkileg is ezen mihamarabb. Az idő fog ezen segíteni.
Nagyon megrázó, ami veled történt.
Én "csak" egy 12 hetes "elvileg egészséges" babát vesztettem el, de ezt is nagyon nehéz volt feldolgozni.
Nem tudom, hogy hallottál-e róla, de van Singer Magdolnának egy Asszonyok álmában síró babák c. könyve. Nekem sokat segített.
Kitartást kívánok, és hamarosan egy egészséges babát!
Először is részvétem, szörnyű lehetett. Légy erős.
Ahogy írták előttem, én is a fogamzásgátlóra gyanakodnék. Ezek a hormonkészítmények szépen tönkre tudják tenni a női testet. Én csak fél évig szedtem, de nem fogamzásgátlás miatt. Az akkori orvosom azt mondta, fél-1 évnél tovább nem is szabad szedni. Én soha többet nem is szedtem, rá kb. 5-6 évre született egészséges fiam.
További kérdésekre válaszolva: egy kiegyensúlyozott táplálkozás mellé nincs szükség vitaminokra. Nem ezen múlik a baba egészsége. Legalább is vitamin komplexeket felesleges szedni. Folsav a 12. hétig ajánlott pluszba, illetve magnézium a 36-37. hétig. Ezen felül sok kismama vashiányos, de ez vérvételnél úgyis kiderül, és az orvos úgyis ír fel receptre, mert ami a vitamin komplexekben van vas, az édes kevés. Én ezeken felül kalciumot szedtem még.
Kívánom, hogy teljesüljön az álmotok.
Részvétem a baba elvesztése miatt.
Kisangyalkád fentről vigyázz rátok.
Drukkolok hogy a közeljövőben sikerüljön egy baba.
Sok sok erőt és bátorságot kívánok.
Részvétem! Nagyon megrázó volt olvasni a soraidat, annyira sajnálom, hogy ilyenen kellett keresztül mennetek ennyire fiatalon :(
Iszonyat erős nő vagy, egy ilyen döntést nem egyszerű meghozni, de úgy gondolom, helyesen cselekedtél, bármilyen nehéz is volt...
Fel a fejjel, innen már csak jó jöhet!
(Nem vagyok orvos, de úgy gondolom köze lehet a dologhoz annak, hogy nem sokkal előtte hagytad abba a fogamzásgátlót és még nem ürülhetett ki teljesen a szervezetedből - legalábbis sokszor hallom, hogy ahhoz idő kell, meg a szedése közben megfogant babák nem egészségesek...)
Szorítok nektek, értetek, és bízzunk abban, hogy ez egy egyszeri, ám nagyon sajnálatos véletlen volt!
Remélem mihamarabb rendbe jössz testileg/lelkileg! ♥
Szia! Én 7 hete estem át hasonlókon...nálunk Down-szindróma volt, súlyos szívfejlődési rendellenességgel (nem különültek el egymástól a pitvarok és a kamrak). A 21. héten szakítottak meg a terhességet, az orvos javaslatára, de természetesen a mi beleegyezésünkkel. IVF baba volt, nem kis küzdelmekkel a hátunk mögött.
A jótanácsaim:
- Semmiképpen ne gubozz be otthon, próbálj emberek közé menni bármennyire is nehezedre esik.
- Ha már jól érzed magad menj vissza dolgozni, mert ezzel lefoglalod magad és nem agyalsz a dolgokon.
- Ne szégyelj segítséget kérni bárkitől, legyen az akar egy pszichológus.
- Nekem 4 hét után engedték a sportot, azóta heti 3x személyi edzohoz járok, ami szuper jó.
- Beszéld ki magadból a történteket, mert minél többször meseled el, annál könnyebb lesz neked.
- Utolsóként, de nem utolsó sorban maradj pozitív! Én már csak előre nézek. Nálunk a lombik kezelésből kifolyólag vannak lefagyasztva embriók, akikért májusban mehetünk vissza. Most már csak arra tudok gondolni, hogy ők felébrednek és velünk maradnak. ❤️
Én anno vesztettem el hasonló korú majd 29 hetes babát. Nagyon nehéz de fel a fejjel az idő segit...van két felnőtt fiam azóta s most végre unokám...nektek is fog sikerülni
.
.drukkolok ezerrel..
Nagyon, nagyon sajnálom.
Erős vagy és bátor! Minden döntésed helyes volt.
A sírás pedig... az jár ilyen testi-lelki helyzetben.
Jaj te szegény, nagyon rossz dolog történt veled.
Sajnálom, sok erőt kívánok nektek.
Kedves Klári!
Őszinte részvétem Milán miatt!
Nagyon sok rossz dolgon mentél keresztül fiatal létedre.
Remélem és kívánom, hogy az elkövetkező éveitek boldogok és gyermeknevetéstől hangosak legyenek!
Az idő valóban segít majd elviselni a tragédiát és idővel képes leszel elfogadni egy új ajándékot, egy új babát.