A kerékpárosoknak mindent lehet? (beszélgetés)
pff..jó megközelítés..
igen,nekünk mindent lehet..még a kamiont is leszorítjuk az útról,meg a fülébe dudálunk,mikor mellette megyünk el,hogy kitörje a frász,és behajtson tetszőlegesen az árokba,vagy a mi óóriási kerekeink alá...
..meg direkt elütünk embereket,mert egy ilyen ütközés csak az ő nyakukat szegi,mi biztosan győztesen kerülünk ki,és sem mi nem ütjük meg jól magunkat legalább a bicajban,ha nem a betonon morzsoljuk szét az arcunkat,és sem a bicajnak nem lesz semmi baja egy ütközéskor..
A kedves emberekről meg sokszor hiszik, hogy gyengék és tök hülyék :(
De ez talán egy másik fórum lehetne :)
"Kövezzetek meg de én inkább a gyalogosokra csengetek rá, mint a kamionos dudáljon le az útról..."
Ezt írtad. Ebből nekem egyáltalán nem az jön le, hogy ha már felsunnyogsz a járdára, akkor ott leszállsz a bicikliről, és szép óvatosan tolod.
"Ne engem szidjatok légyszi, mert nem én vagyok erre a megfelelő ember.." Csak én nem látom a párhuzamot eközött és a "Kövezzetek meg..." között? :)))
JÉzusom ember.. komolyan... Soha nem hajtok gyorsan a járdán, nem veszélyeztetek senkit, ezért gondoltam arra, h nem vagyok a megfelelő ember a vitára...
Persze érts úgy ahogy gondolod,könnyebb megsértődni, vagy másokról egyből rosszat gondolni, pláne ha nincs itt, mert irja is, h a gyereket viszi aludni...
"de nem volt bolond vagy ilyesmi, csak együttérző volt"
Ez nagyon tetszett! Aki együttérző, azt fel kell menteni azon feltételezés alól, hogy "bolond vagy ilyesmi".:)))
A gyalogosok sem figyelnek van olyan ahol konkrét kerékpár út van, és nem csak festéssel elfelezett járdából kinevezett kerékpár út. Simán a kerékpár úton sétálnak, vagy tolják a babakocsit. Pl a Honvéd kórház előtti részen Újpest felé, lehajtott fejjel kóricál fülhallgatóval a fülében, és nem hallja hogy csöngetek, vagy a mamika pont középen húzza a kis kocsiját, és olyan érzéke van hogy amikor óvatosan kerülném ki, pont arra kezd menni....
Rájuk szoktam szólni, nincs elég járda? Legszívesebben ilyenkor adnék nekik egy tockost.. :-)
De édes a nénike :)
Szóval nem csak az ásítás ragadós, a kedvesség is? :))
Téééééééényleg, az ementáli :)
meg a sajt :)
meglepő, milyen hamar el lehet tanulni a kedvességet, türelmet itten. a kedvenc történetem mindig is az marad, mikor a kisvárosom frissen épített bevásárlóközpontjának mélygarázsából feljőve, az 1 napja vett autómmal nekiütköztem a rámpának (valahogy nem láttam a szélét :s), és rettenetes megijedtem, hogy máris kárt tettem a csudaszép új autómban. hát máris szalad lefele egy nyugdíjas néni, magyarázza, hogy ő mindent látott, és tanúskodik, hogy rossz helyre lett építve az a rámpa, és nem én tehetek róla, ha tanú kell, hívjam fel
de nem volt bolond vagy ilyesmi, csak együttérző volt. pontosan látta, mi történt, szóval ez nagyon tud működni. én ezért szeretek itt.
És nem hülyíti meg őket az egyenruha adta hatalom :)
Jó lehet kiegyensúlyozott, jókedvű emberek között mozogni :))
Biztos a csoki is közrejátszik azért :)
A barátságos kalauz az olyan, mint a segítőkész rendőr: nem keres annyira iszonyatosan rosszul, és nem olyan elégedetlen az életével, hogy ezt mindenáron levezesse a hétköznapi embeberen, akivel általában találkozik...
magyarán általában szeretik a munkájukat, jókedélyűek, és csak akkor keménykednek, ha tényleg kell.
Wow! Tényleg élmény lehet így tömegközlekedni :)))
Megnézném szívesen a kétszintes vonatot, mindjárt jól meg is guglizom :)
Ezt a barátságos kalauz oximoront még próbálom feloldani :D
Svájcban híresen komfortos és pedáns a tömegközlekedés, ha 21:34-re van kiírva a vonatod vagy a buszod, és 35-kor érkezel, akkor az már elment :)
Nagyon komolyan veszik ezt, egy nagyobb vonatkésés gyakorlatilag a hírekbe bekerül. :)
A járművek eszetlen tiszták, pontosak, sterilek. Sok vonaton van internet, cserébe igencsak drága a tömegközelekdés, egy bérlet elég komoly összeg, a napijegy kisebb vagyon. Én nagyon ritkán használom, de ha igen, imádom :) Kétszintes vonattal 8 perc alatt a belvárosban vagyok, a padlóról enni lehetne, a kalauzok barátságosak, segítenek eligazodni. Szóval klassz. :)
Uhh. Van hová fejlődnöm. Türelmileg és nyugalmilag asszem durván sokat.
Mondjuk én szerintem "jó" gyalogos vagyok, még a zebrán is megköszönöm az autósnak, hogy nem üt el :)))
Egyébként ottan felétek milyen színvonalú a tömegközlekedés? És drága?
További ajánlott fórumok:
- Mit teszel akkor, ha fogyózol, és este már megettél mindent aznap, amit lehetett a diétád szerint, te viszont még mindig baromi éhes vagy?
- Mi lehet az oka, hogy kerékpározás után nehezen kapok levegőt?
- Hogyan lehet eltüntetni a nadrágból az olaj v. zsírfoltot, amit a kerékpárokhoz használnak?
- Hogyan lehet belépni egy Amatőr kerékpáros klubba?
- Milyen kerékpáros rendezvényeket lehetne szervezni?
- Porckorongsérvvel lehet kerékpározni?