A IX. kerület melyik része nyugis, biztonságos? S melyiket kerüljük el, ha ott akarunk lakni. (tudásbázis kérdés)
A IX ker ugyanolyan lepukkant mint a VIII vagy a X. Ha már "jobb részére" akarsz költözni, akkor a Kálvin tér és környéke, de a Nagykörúttól befelé maga a gettó.....
Mostanában ott csinálják a Nap utca környékén arehabilitációt, de lehet új az épület, ha a környezet lepukkant....nagyon sok kisebbségi lakik arra....
hát nekem ismerőseim ott laknak a Drégely utcában, én is szoktam ott és a környéken járni, még nem hallottam arról, h a "Drégely utca és környéke katasztrófa", de lehet így van....
amennyit ott láttam, az annyi,hogy sok a cigány a környéken. A Ráday utca és a Mester utca sztem nem nézett ki rosszul, de nem tudom mennyire biztonságosak bp többi részéhez képest.
De az biztos, hogy az Illatos úti lakótelepet(már bontják) és környékét el kell kerülni, régebben az indexen is írtak róla, hogy az "ferencváros gettó része"
Sziasztok!
A József Attila ltp. szupi! Mintha kertvárosban laknál. Közel van metró és minden ami kell. Csendes, nyugis, én csak jót mondhatok róla.
Pippának
Csak nem a Viola u. 38-40-ben laksz? Én onnan menekültem el. Ez az oldal végig újépítésű, de a szemben lévő oldalon megvan a 100 éve épült mag. Ha albérletben laksz az elviselhető, mert tudod, hogy elmégy hamarosan. Annak, aki ott vett lakást, annak pedig marad a remény, hogy kitakarítják 2010 után a megmaradt öreg épületeket is... Kitartást Neked.
Sziasztok!
Én a Viola utcában laktam. Ott vettem lakást 2001-ben, újat. A szemben lévő oldal öreg házai a cigánynegyed. El kellett költöznöm, mert éjjel-nappal az utcán élik az életüket a cigányok. Egy éjszaka néha 3x is rendőrt kellett hívni. Isznak, üvöltöznek, az ablakból üvöltenek egymásnak, szotyiznak, reggel hónaljig jártál a szotyiban és a szétszaggatott újságokban, eldobott szemétben. A dolgukat az utcán az új házak tövében végzik el, a kutyáik szintén odakakálnak az ablakok alá... Szóval elviselhetetlen környék. Innek befelé, a Ferenc körút felé viszont már konszolidált a környék, nincsenek cigányok, nyugis utcák vannak. A Ferenc teret tavaly adták át, nagyon szépen átalakították. A Viola utcától kezdve a Thaly, a Márton stb. utcákat el kell kerülni egészen a Hallerig.
:)
még a rendőrök sem büntetik meg az autosokat ha átmennek a piroson :)
Kellemes, csendes, ott jártam általános iskbe.
Ott is vannak részek amik kicsit zűrösebbek, de elég összetartó a közösség, a betörésekre, lopásokra már odafigyelnek. Azért az is egy lakótelep...
A József Attila úti lakótelepet ismeri ott valaki?
Hogy az milyen környék?
További ajánlott fórumok:
- Mennyire biztonságosak a Pharmatex termékek?
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Te mit tennél, ha az óvoda nem lenne biztonságos a gyerek számára?
- Melyik az a kistermetü kutyafajta amit biztonsággal választhatnék 2-6 éves gyerek mellé?
- Budapesten a Vlll. kerületben melyek számítanak viszonylag biztonságos környéknek?
- Melyiket ajánlanátok Nyír biztonság kft vagy K-11 kft?