A ház fele az enyém, a másik a páromé. Ő beengedné, én nem... (beszélgetés)
Ez az egész alapvetően nem normális. Se a te hozzáállásod, se a "párodé".
Az ilyen környezet eleve nem gyermekek felnevelésére való, határa a veszélyeztetésnek.
Se az a minta nem 21. századi, amit a köztetek levő kapcsolaton át látnak.
Se az nem, hogy apuka mivel és kikkel foglalkozik rendszeresen, a saját otthonban.
Mert itt nem arról van szó, hogy a család együtt Mozartot, netán lélekemelő könnyűzenét zenélget, ami jó hatással lehetne a gyerekekre.
Szóval végülis nem hal meg senki, minden jó, csak a torka véres.
Nem arról van szó, hogy nem lehet hibázni, néha rossz irányba elindulni. Arról van szó, hogy ezt hogy kezelem a család érdekében, és mennyi időn belül.
Nálunk most volt egy komolyabb gond, szintén gyerekekkel kapcsolatos, a férjem csinált hülyeséget. Én felhívtam a védőnőt, mert úgy éreztem, hogy ezt jó, ha tudja szakember, ha ciki, ha nem ciki. Egy napig dühöngött a férjem, hogy én "feljelentettem". Elmagyaráztam neki, hogy ponthogy így nem jelentettem fel, csak jeleztem egy gondot. Másnapra lenyugodott, bement a védőnőhöz - aki tök aranyos - elbeszélgettek. Ez is volt a cél.
Azóta tartja magát ahhoz, amit kértünk tőle.
De igazából, ha ő nem így állt volna hozzá, akkor se lennék a férjem "bűnrészese", akkor is a gyerekek érdeke az első.
Nem az a legfontosabb a nevelésben, hogy szórja-e a gyerek a homokot a homokozóban, hanem alapvetően az, hogy milyen "fajta" embereket lát maga körül. A mintákat is azokról veszik majd.
Mert haragudott rám, ugyanis előtte legalább 10 percen keresztül szólongatott, hogy figyeljek a gyerekekre, csak ezt én nem hallottam. Ezt hallotta ez a bizonyos beszólogató munkás is, és ezért kezdte el mondani a magáét. (én pedig a barátnőmmel beszélgettem munkaügyben, ezért sz@rtam a gyerekekre, kb 10 percig. Micsoda bűn )
Na szóval röhögök rajta már énis, de az biztos, hogy az a bizonyos nem fog többet ide jönni.
Váratlanul mindig beeshet vendég, főleg ha rokon. Még, rövid időre, egye fene jöjjön be a pár fős idegen kísérete, de akkor azok csöndben megvárják. a zavarásért elnézést kérve. A sógornak kellett volna rendet tartani, de az ő helyében ebből nem csinálok rendszert, ha a munkásaimnál nem tudom elérni, hogy tisztességesen és tisztelettudóan viselkedjenek.
Végül is, jó, hogy megoldódott a helyzet.
Ha egy kapcsolatban már eleve nem a család vagy akár csak a párkapcsolat érdekét és kapcsolati épségét szem előtt tartva, hanem a tulajdoni hányad alapján hoz vagy nem hoz valaki a házba vendégeket, akkor már megette a fene.
A normális eleve az lett volna, hogy előre megbeszélni, és közösen döntést hozni. Mindketten ragaszkodva a közösen meghozott döntéshez, és a saját párommal együtt, azaz nem ellenfélként, hanem szövetségesként fellépni.
Szereted? És ő szerinted szeret téged, ha engedi, hogy így beszéljenek veletek a saját közös otthonotokban?
Hidd el, az a pasi, és a többi is hívva van hozzátok, ebben legyél biztos...
Idióta az a férfi, aki nem tartja kőkemény melónak egy 5 tagú családról való gondoskodást.
Ha valóban szereted, akkor a konfliktust neked kell megoldanod.
Szép kis "párod" van van; még viccbôl sem mondanék ilyet;
inkább marharépának cimkézném!
Az a véleményem, hogyha valaki elmegy valakihez az otthonába, kutyakötelessége lenne a maximális tiszteletet megadnia a ház asszonyának. És leginkább alkalmazkodni, hiszen nem csupán nô, hanem feleség és gyermekek anyja!
Szóval nem pofátlankodom, gúnyolódom rajtuk, nem oltogatom a férjet a felesége ellen!
Sajnos itt már alapból probléma van a házaspár kapcsolatában. Nem is csodálkozom, mert én sem örülnék, ha kéretlen-faragatlan egyén folyamatosan kellemetlenkedne az otthonomban (tulajdonrésztôl függetlenül!
További ajánlott fórumok:
- Az egyik szó utolsó magánhangzója a másik szó elsője
- Osztott tulajdonú házból, az egyik rész az enyém. A másik fél eladná a saját részét. Kirakhat a saját részemből?
- Korhatáros (6) mesére beengednek a moziba 5 éves gyermekkel?
- Voltam ellenanyag szűrésen és pozitív lett az eredmény, pedig A RH+ az én vérem és a páromé is. Járt már valaki hasonlóképpen?
- 3. oltás nélkül beengednek a szórakozóhelyekre február 15-től?
- Ideiglenes sz.igazolvánnyal beengednek Erdélybe?