A hajdani – Hajdina (Fagopyrum esculentum M.) (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A hajdani – Hajdina (Fagopyrum esculentum M.)
4. loch ness
2008. ápr. 29. 08:22
hasznlhák = használják.
Bocs!
3. loch ness
2008. ápr. 29. 08:20
Én is szoktam enni, ha Kárpátalján vagyok. Először nem ízlett, elég erős szaga van, de aztán megszerettem. És tényleg nagyon értékes biológiailag is.
Kárpátalján is grecskának vagy tatárkának hívják. Ez utóbbi ezek szerint a magyar neve, de ezt hasznlhák ritkábban, mármint a magyarok.
A lengyeleknél "kasza gryczana" néven volt kapható az étkezdékben.
2. Suhi
2008. ápr. 28. 17:12
szuperül összehozott cikk!
én Ukrajnába ettem először (ott nagyon ízlett), aztán próbáltam ki..s bár nem gyakran, de azért szoktam
1. apokrif
2008. ápr. 28. 17:03
A hajdina vagy pohánka szintén egy elfeledett régi ismerős, ám ha megismerjük értékeit, újra méltó helyet kaphat táplálékaink sorában.
Botanikailag a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik, a hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez soroljuk, mert lisztes magja gabonaként fogyasztható.
Ugrás a teljes írásra: A hajdani – Hajdina (Fagopyrum esculentum M.)
Botanikailag a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik, a hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez soroljuk, mert lisztes magja gabonaként fogyasztható.
Ugrás a teljes írásra: A hajdani – Hajdina (Fagopyrum esculentum M.)