A gyűrűm alatt mindig bepirosodik a bőröm és viszket. Miért? (tudásbázis kérdés)
Ebben lehet igazság, bár ennek nincs köze az érintkezéshez. És pl. ki kéne próbálni, hogy ha csak 1 gyűrűt hord huzamosabb ideig, akkor mi van.
De egyszerűbb elmenni egy bőrgyógyászhoz...
Részemről nem vagyok vegyész, de úgy tudom, hogy pusztán azért nem szerencsés ha érintkeznek, mert az aranyékszer túl puha az ezüsthöz képest és deformálódik miatta.
Azon kívül sztem nem is mutat jól a sárga arannyal legalábbis.
De ha jól értelmeztem az eddigieket, akkor az ezüst a másik kezén van.
Az ezüst és az arany gyűrűidet egy kezeden hordod? Mert úgy hallottam az se tesz jót, mármint hogy az arany és ezüst ékszerek érintkezzenek. De ahogy olvastam több vegyész is van köztünk, nem tudom ezzel kapcsolatban tudnak-e valamit.
Canesten gombásodás ellen van, tehát ha fémallergia, nekem is annak tűnik, akkor nem is lesz hatásos.
köszi Nektek!!! Hát akkor irány a bőrgyógyászat! Csak ilyen kis hülyeség miatt nem akartam menni, mert olyan cikinek érzem.
De ha fémalergiám lenne akkor az ezüst láncomnál is pirosodna nem??? Vagy mivel az nem olyan zárt dolog ezért nem jön ki a nyakamon???
és közben szépen szétoffoltuk a topikot...;-)
Nikcsike, irány a bőrgyógyászat, hátadra csíkok, kiderül, hogy milyen fémek bántanak.
És immunerősítést javasolnék, mert ez csak rosszabb lesz...
Én is tudom használni a google-t, olvastam, elhiszem, hogy te így tudod, de hacsak nem vagy ötvös, aki sajátkezűleg rakja bele a palládiumot, ne állítsd ilyen mereven, mert nem így van a valóságban.
Évek óta legalább hetente 1 fehéraranyként vásárolt ékszer összetételét vizsgálom meg kísérletileg és nem láttam még palládiumot, pláne nem ilyen "nagy" arányban. Ittrium, ródium és indium volt a leggyakoribb, illetve ezek többféle kombinációja. Talán a fogyasztóvédelemhez kéne fordulnom...
"a fehérarany előállításakor fehér (szürkés) színű fémeket adnak az aranyhoz: régebben főleg nikkelt, újabban azonban ennek allergizáló hatása miatt elsősorban palládiumot valamint ezüstöt alkalmaznak."
Olyan fehérarany nincs ami legalább 10% palladiumot nem tartalmazna.
A sárga arany rezet és ezüstöt tartalmaz, a vörös antimont is ezeken felül. A fehér aranyhoz arany, réz és ezüst mellett használnak nikkelt, de egyre ritkábban, mert az nagyon gyakori allergén, lassan már a jobb bizsukba se tesznek. Én nem láttam még palládiumot fehérarany ékszerben(igaz nem láttam az összes fehérarany ékszert, de azért elég sokat), viszont ittriumot, ródiumot és indiumot egészen gyakran, és egyszer kadmiumot is.
Az allergia bonyolult dolog, de ez nekem is fémallergiának hangzik.
Ezt még érdemes megnézni, akit érdekel ez a téma:
Az hogy nincs fémallergiád, nem állíthatod biztosan, max. azt, hogy eddig nem volt.
Az allergia egyszer csak kijön.
Nekem csak akkor jelentkezett ez a tünet, amikor túl szűk gyűrűt hordtam, azóta csak megfelelően kényelmes gyűrűket hordok és nincs is semmi ilyen problémám.
Anno nekem is terjedt a pirosság és egyedül a Lorinden C krém segített, hetekig kenegettem vele és elmúlt teljesen.
További ajánlott fórumok:
- Nincs valami ötletetek, mit csináljak, hogy a haskötő alatt ne akarjam szétvakarni a terhes hasamat? Hihetetlenül viszket tőle.
- Mi okozhatja a szem alatti égő enyhén viszkető érzést valamint pirosságot?
- Terhesség alatti viszkető striákat mivel érdemes kenni?
- Szolárium után a hason végig egészen mell alattig apró viszkető piros kiütések jöttek ki.Mit lehet vele tenni?
- Keratinos hajhosszabbítás után egy héttel normális ha viszket a hajtövem és minden egyes hajcsomó alatt piros?
- Szerintetek mitől lehet, hogy a jobb lábam térdem fölötti részen a bőröm alatt kis apró piros foltok jöttek elő kb. 4 napja és viszket?