A gyes összege valóban emelkedett 2008 januárjától, mit tegyek ha nekem nem emelték? (tudásbázis)
Ezért is leszek bajban én is.
Jó Neked,hogy ekkora kitartásod és akaraterőd van mindehhez.Nekem már nincs,nem tudnék tanulni,úgy érzem.Meg ennyi mindent nem is lehetne segítség nélkül megcsinálni :)
Végül is szerencsém van mivel a két nagy lányom sokat segít! És a férjem is egyetemre jár! Szóval a tanulásról szól az életünk! :-))))
De ha szeretnék dolgozni és a munkahelyemet megtartani muszály csinálni mert ma már egy érettségi nem sokat ér! Sajnos!
Szia!
Én sajnos születésétől fogva kapom a gyest,mert még szülés előtt megszűnt a munkaviszonyom (szerződéses),és így nem voltam jogosult gyedre.Sajnos erre a munkahelyre nem is tudnak visszavenni,már most parázok,hogy hol fogok találni valamit a három gyerek mellett,így,hogy nekem kell majd vinni-hozni oviba,suliba...
Minden elismerésem Neked,főiskola,munka három gyerek mellett! :)
Szia Mindenkinek!
Én májustól fogok kapni gyes-t. De már most intézem hogy vissza tudjak menni a munkahelyemre.
Ennek több oka is van.
Egyik az előzőekben említett piszkos anyagiak.
A másik hogy imádom a kicsi fiam de nagyon hiányzik neki a gyerek társaság. Egyedül vagyunk ketten itthon és ha sétálni megyünk és meglát egy vele egymagasságban lévő emberkét mindent hátrahagyva szalad utána!
Még szerencse hogy van itt bölcsi és el tudom helyezni őt a saját koroszálybeli gyerekekkel és mellette még pénzt is tudok keresni.
Nem az ellen szóltam hogy van gyes,csak azért,mert sokan felháborodnak :"hogy csak ennyi?és csak ennyivel emelik?"
nem lehet a gyesre alapozni a gyerek jövőjét.aki csak arra alapoz,annak csak annyit,és mi lesz ha betőlti a 3. évét a gyermek?
Ezzel én is egyetértek veletek.Én sem azért vállaltam a három gyerekemet,hogy rajtam kívül bárki is felnevelje,én sem várom (várnám) el senkitől..Természetesen örülök,hogy egyáltalán ezt is adják.És ha már adják,akkor sokkal több mindent figyelembe kéne venni.(De ez már más téma.)
Mindentől függetlenül nekem az a véleményem,hogy nem kell azon csodálkozni,hogy évről-évre csökken a születések száma.És biztos vagyok benne,ha még ennyit se adnának,még látványosabban csökkenne.
Még mielött megbántanék valakit,szeretném leszögezni:NEM ÁLL SZÁNDÉKOMBAN!!
Miért kell elvárni az államtól hogy felnevelje a gyerekeinket?nekünk is van 2,és örülünk a csal.potnak,és a gyednek,de ha nem kapnánk akkor nem is lenne gyerekünk????egyedűl M-országon lehet otthon az anya 3 évig.sajna nem a támogattással van baj,hanem azzal,hogy az árak nagyon magasak,és nagyon sok járulékot vonnak.de állítom az anyák 40%-a dohányzik,mindenkinek van sz.gépe,kábeltévéje,autója,márkás ruhája,tudom nem nagy luxus!de most komolyan.kitől várjuk hogy a gyerekeinket felnevelje?
Tegnap kaptam meg a februári számlakivonatot,már az emelt összeg volt rajta:25792 Ft.
Eddigi 24824-ről 968 Ft-tal emelkedett!!
Röhej!
Igen...
Nem is csoda,ha nem mernek sokan második,harmadik gyereket vállalni...:(
Sziasztok!
Én sem hallottam róla, én 28500 Ft-ot kapok, az "jó"??
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam három éves, most alig 15 perce kelt fel, 37.6-ot mutatott a hőmérő. Lázas lehet, vagy a melegtől emelkedett a hőmérséklete?
- Hogyan lehet, hogy ugyanannyi "fogyasztó" mellett az áramfogyasztásunk a februári 163 kwh-ról júniusra 256 kwh-ra emelkedett?
- Mi okozhatta, hogy minden indok nélkül napi 4 kw-tal emelkedett az áramfogyasztásunk?
- Állandósult magas gyomorsav és emelkedett éhomi vércukorszinten segíthet az, ha átállok paleo életmódra?
- Valóban elveszik az ápolóktól az ágy melletti, és az éjszakás pótlék összegét?
- 2011-ben mennyi az öregségi nyugdíj legkisebb összege? Emelkedett 28.500 Ft-ról?