A gyermeketek mikor kezdett el önállóan tanulni? (beszélgetés)
Nekünk az első szülői témája az (is) volt,hogy mostantól nagy szülség van arra hogy a gyerek mihamarabb megtanulja,hogy önálló legyen,mert felgyorsult a tananyag,tömörebb,nehezebb lett,mint 2. osztályban,s tanulják meg hogy anya nincs mindig ott.....
Ez rendben is van,én is ezen vagyok,adok neki feladatokat ilyenek......-de még nem látom eredményét.....
Sajnos nagyon nehéz,mert fiú is,makacs is,sokszor azt sem tudja hol áll a feje.
Anyósom szerint vannak ilyen gyerekek,akiknek a szájukba kell rágni a dolgot,a párom is ilyen volt,még középiskolában is nógatni kellett.....
De én nem szeretném,ha a fiamat is folyton nógatni kelljen,nem azért mert a terhemle lenne,hisz a saját húsom vérem,én nagyon szívesen segítem sokszor a kelleténél is jobban,de dolgozatot nem írhatok helyette......
A 7-en kapott beírást,hogy nem vitt kottafüzetet.
Azt mondta:Anya én azt hittem odatetted?
Mondom neki:Szóltál hogy kell?
OK, ezt most nem azért írtam, mert így gondolom. Pusztán összegeztem az itt megírt hozzászólásokat.
A családunkban is vegyesen fordul elő. Van fiúra és lányra is példa lustaságban és szorgalomban is.:-)
Hát szerintem ez változó és szoktatás kérdése. Én elrontottam 4-ig mellette ültem mindig a tanulásnál, aztán 5-től magára hagytam. Le is rontott rendesen az eredményein. De úgy gondoltam, hogy meg kell tanulnia egyedül tanulni. 5. után már csak akkor ültem le vele, ha gáz volt, vagy szólt, hogy segítsek.
Nem tudom mi a jó időpont. Velem senki nem ült le soha tanulni, akkor nem is volt rá szükség, hiszen a tanárok tudták, hogy mi az ő, illetve a szülők feladata. Nem voltam rossz tanuló ennek ellenére, és addig tanultam, amíg kellett.
Természetesen a humán tantárgyakra gondolok.
Hanyadik osztályig tanultatok együtt? Mikor volt az amikor már egy verset is egyedül megtanult és pl. a környezetismeretet?
További ajánlott fórumok:
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- SpermaJOGOK, avagy a férfiak is dönthessenek, akarnak e gyermeket!
- A világ változott vagy a szülők nevelnek "lazán" gyermeket?!!
- Hogy lehet egyszerűen otthon angol nyelvet tanulni önállóan?
- Hogyan kezdjek önállóan angol nyelvet tanulni?