A függöny az ablakkerethez képest... (beszélgetés)
Nem csak attól függ, hanem a lakás belmagasságától és berendezésétől is.
A régi gyerekkorom-beli lakásban a mennyezet alatt vagy egy méterrel volt az ablaknyílások teteje. És így volt a karnis bő 3 méter magasan, jól nézett ki a falat takaró sötétítő függöny. A fehér csipkefüggöny csak magát az ablakot takarta.
Ez a falon futó megoldás viszont hülyén nézne ki a jelen parasztházi szobában, sőt kisebbítené a szobát optikailag és valóságosan is, hisz a függöny elé aligha rak bútort vagy polcot az ember.
Jaj,ne is mondd,egy nagyszájú szomszédom volt régen, de még ma is emlegetjük. Igaz, bejáratos nem volt hozzánk, de nagyon nagy szája volt, és nem lehetett annyira halkan hallgatni a zenét, hogy őt ne zavarta volna.
Igyekeztünk nem zavarnia a köreit, de az ízlését azért nem kérdeztem.
Értem.
Ugyanakkor a jelek szerint őneki belülről megfelel, hogy nem látja, kinek tetszik, avagy nem.
Sok minden függ a ház tájolásától, az ablakok méretétől, sőt a függönyöknek is van divatja.
No meg, ismétlem, a végső szempont a saját tetszés. Én legalább is nem akarnám azt nézegetni a lakásomban, ami másoknak tetszik.
Vicces, de nekem pld nem tetszik a szomszéd függönye. Szívesen leszavaztatnám.
Egy lepedő az. Szó szerint.
:)
A ház csúfsága ez esetben a szomszédasszony.
Vagy ha ez a fontos, akkor meg lehet szavaztatni a ház lakóit, milyen legyen a függöny.
Szerintem az a fontos, hogy a családnak tetsszen.
Tényleg, még van az alsó keret is. :))
Én széltében gondoltam,hogy normáliséknál milyen széles a függöny az ablakkerethez képest.
Nem a járókelőnek, hanem a szomszédasszonynak
Átjön és "milyen má' ez a függöny, hogy nem takarja az alső keretet"?
A ház csúfsága lesz.
Igen, ez a helyes megoldás.
Éppen most készülök szanálni az idióta függönyeimet, mert nem takarják el az ablakkeretet. A függöny amúgy csodaszép, felteszem a jófogásra.
Mi az, hogy "hogyan szokták"?
NEKED hogyan tetszik?
Függ a függönytől, a szoba méretétől, az ablak tájolásától is, de Te laksz ott, és Te nézed. Kívülről úgyis csak keretig látszik. Na meg az már túlzás lenne, hogy a járókelőknek lakberendezzen az ember.
Ízlés kérdése....
Én nagyobbra tervezném.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek konyhába, hagyományos függöny, vagy szalagfüggöny előnyösebb?
- Vasalást nem igénylő függönyt keresek
- Milyen gyakran szoktatok függönyt mosni?
- Kötelezheti egy vezető az irodai ügyintézőt ablakpucolásra, függönymosásra?
- Barack színű falhoz milyen sötétítő függöny menne?
- A festékégető géppel égetem az ajtót az üveg nem pattan el az erős hőtől, vagy az üveg szegélyénél ne csináljam? És akkor ablakkeretet sem?