A fogzásról (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Sziasztok!
Az lehet, hogy 3 hónapos babának fogzás miatt van hasmenése? Nem korai még? Vagy már a "láthatóság" előtt kezdődik a hasmenés? Azt hittem csak akkor,mikor már bújik ki a fog. Az ínyén nem látok semmi szokatlant, talán egy icipicit dudorodik alul, de nem vagyok benne biztos, hogy az egyáltalán dudor. Köszi előre is! :)
Szia!
Az én kislányom 8 hetes és az éjszaka nagyon nyugtalan volt. Kapkodott az arcához a kezével, nyöszörgött, de nem ébredt fel rá. Én is elkaptam párszor, hogy rágja az ujját és hogy buborékokat fúj. A fogínye fehérlik, és felül mintha érdes lenne. De ez nem korai?
SZia
Nekünk 4 hónaposan kezdte a fogzás okozta "kínokat" ,10 hónapos és még mindig nincs foga!-,vagyis áttört már neki,de nem bújt ki még teljesen!
Én erről mindig a doktornőnket faggattam. Egyébként lehetséges. Én a homeopátiás Viborcullal próbálkoztam, valakinek bejött valakinek nem, de a leírtak alapján igen könnyen előfordulhat hogy kibújik az első fogacskája.
Amikor jött az én kisfiam foga, akkor a széklettel volt gondunk. Hol hasmanéses volt, hol székrekedése.
Sőt mostanág, hogy a 7.-8. fogacskája jön az étvágya nem a régi, és elég rosszul alszik.
Sziasztok!
Az én kislányom 4,5 hónapos. Már 3 hónaposan nyáladzott. Sokat van a keze a szájában, az ínye meg van duzzadva, a foga helye ki van fehéredve.Már egy hete nem sokat alszunk, felsírt éjszaka. Most Panadol baby-t használunk, szerencsére nem sírt fel a kicsi. Ki fog jönni hamarosan bújni a foga? Várom a hozzászólásokat.Előre is köszi.
Sziasztok
Az én kisfiamnak 15 hetesen jött ki az első foga majd másnap a második.Most 16 hetes és mindíg meg van duzzadva alól az ínye.
Kicsit korai ,nemigaz??!!
Szerintetek mi lehet a baj a fogacskájával??
kislányom most 10 hónapos, és 7 hónaposan bújt ki az eslő fogacskája. Akkor még nem vettem rajta észre semmi különöset, azaz akkor is feltűnt, hogy rózsaszines, de gondoltam, majd befehéredik. Most, hogy már nagyobbak a gogai (az asló kettő), így nagyon szenbetünő a különbség. Olyan, mintha be lenne vérezve, vagy....mintha látnám a benne futó ereket. A belső oldalán sokkal erőteljesebben észervehető ez a rózsaszines "elváltozás". :(
Nem itattam vele cukros dolgokat, azaz valamennyit kapott, de abszolút nem azt az óriási mennyiséget. Szerintetek mi lehet a baj??? Vigyem el gyerek fogorvoshoz??
Szia!
Mi is hasonló problémával küzdünk! 3 és fél hónapos a kislányunk. Már vagy 5 hete nyáladzik, rágja az öklét. De ami a leaggasztóbb az, hogy változó az étvágya. Vannak napok mikor jól eszik, ám van mikor jóval kevesebbet. Normális ez? Valószínű jön a foga. Ez okozza ezt a változékony étvágyat? Mit tegyünk?
Köszi a segítséget.
Sziasztok!
Na végre 2.-án kijött az elsö,és 4.-én a másogik fogacskája. Most ugylátom jönnek a felsök.
Na már bizti nem marad fog nélkül :)
Sziasztok!
A kisfiam öt hónapos múlt, mostanában rágja az öklét, nyálaskodik, ja és alig eszik. Gondolom elindult nála a fogzás. Ha a fájdalmait enyhítjük mondjuk homeopátiás kúppal az étvágytalanság is megszűnik? Eléggé zavar hogy nehezen tudom rávenni az evésre.
Sziasztok!
Hát ma nagyon bedurant az inye, sokat sírt.
Remélem mostmár hamar kintlesz neki.
üdv: Éva
Sziasztok!
A fogzás megindulása nagyon változó, van olyan hogy foggal születik a kisbaba. Nálunk 2 hónaposan kezdett nyálazni és 3 hónaposan már ki is bújt két fogacska. Igaz a kezemben volt a gyermekem és közben a rágókát tartottam a szájában. Az utólsó rágófoga meg most jön 2 évesen,már nagy része kint is van.
Bár az igaz fájdalom nélkül nagyon ritka, hogy kijönnek, kitartást!
Szia!
Ne aggodj,az én lányom már 3 hósan elkezdett fogzani és csak 10 hósan jött ki az első.
Most tartunk a 4-diknél és össze-vissza jönnek.
Fent egy,lent három.
Kitartás.