A felsőfokú szakképesítés vagy az alapképzés ad diplomát? (tudásbázis)
Alapképzés Bsc-s diplomát ad, a felsőfokú szakképzés nem ad diplomát,de ha jelentkezik vki bsc-s alapképzésre pluszpontot jelenthet.
Bsc után jön a 4-5 félév Msc, utána a doktori phd.
De vannak osztatlan képzések is még természetesen, onnan rögtön Msc-vel jön ki az ember.
Bár a bizonyítványt egyes helyeken ahol felsőfokú szakképzés van "diploma"-nak osztják ki,de akkor sem az!
Szerintem nem papírokat kellene gyűjteni, hanem tudást,mert gyakran nem áll túl sok tudás egy-egy papír mögött, vagy ha tudás is van esetleg, meg papír is, gyakran előfordul, hogy nem tudnak vele mit kezdeni.
Egyébként meg úgy gondolom, hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.
Mindegy.Ugyananyit ér. Semmit:)Egy ismerősöm RTF-et végzett,heti 10 óra fölött dolgozott a yardon - most ügyvéd lesz - egy haverom másik érettségizett, most éppen fősulira jár, ügyészségi osztályvezettő-helyettes.
Sokan haszontalan képzésekre költik a pénzüket vagy az államét, vagy másokét - maga és mások idejét rabolják aztán mennek a Mekibe moppot csavarni, porcelánt porolni a Boscoloba majd mikor már semmit nem tudnak felmutatni, hát az életpálya csúcsaként főállású anyák lesznek, vagy ha férfi az illető akkor a máltaiaknál önkéntes.
Ez ám a nagy kaland, mikor mesélünk az unokának:)
Felsőfokú szakképesítés nem diploma, de van ahol azt mondják a tudás anyaga, megfelelhet az egyetemi/főiskolai alapképzésekkel, ahol már alapszintű diplomát kapsz kézhez.
A felsőfokú képzések általában plusz pontokat adnak szakirányú felsőoktatási jelentkezésnél, az alapfokúra pedig szépen rá lehet építeni a mesterképzést, ami nem kötelező, de szakirányon belül adnak mozgási lehetőséget, hogy másabb irányba is képezd tovább magad.
A felsőfokú szakképesítés biztos, hogy nem.Vannak olyan okj-s képzések, amelyek felsőfokúak, de nem adnak diplomát. Az alapképzés, meg megint nem.
Így szerintem egyik sem.
További ajánlott fórumok:
- Ti hány évig tanultátok a nyelvet mielőtt közép- illetve felsőfokú nyelvvizsgát tettetek? Szerintetek létezik olyan, hogy nyelvérzék?
- 2000-ben érettségiztem. Szeretnék jelentkezni költségtérítéses felsőfokú oktatási intézménybe. Kell felvételi vizsgát írni?
- Mi az hogy alapképzésben osztatlan képzésben meghirdetett szak, meghirdetett felsőoktatási szakképzés? Miért nincs kiírva főiskola, egyetem?
- Jelentkezni szeretnék felsőfokú szakképzésre még febr.15-ig de júniusban betöltöm a 23-at. Így még felvehetnek?
- Ha 21 éves múltam májusban, szeptembertől mehetek úgy felsőfokú OKJ-s képzésre, hogy ingyen is fejezzem be?
- Ha valaki alapképzésen tanul(BSC)diplomát nyelvvizsgával kap..és MC-re hogy mehet? Csak a megkapott diplomával és nyelvvizsgával, vagy ...?