A cukorbetegség gyógyítható? (tudásbázis)
akkor meg valószínű, hogy kevés volt a reggelim...
NA mostmár tudom:D
bizony
nekem is levitte a cukromat 3 körülire, néha szédülok, meg ilyenek
bár én metformin 850-et szedek 2x1-et
Sajna nem tudom,mi inzulinosok vagyunk.
Végeztél utána valamilyen fizikai munka,vagy torna+ nem tápláló reggeli és elképzelhető,hogy lement.
Írd be a diabétesz naplódba,mikor volt a hipo és menj el a gondozóba.Ők biztos adnak rá valami magyarázatot.
Hali!
Lehet hipóztál.
Nem tudod mennyi volt a cukrod?
Ha magas akkor okoz tüneteket,bár amit mit te írtál az inkább hirtelen vércukor szint csökkenés.Az izzadás tipikusan az.Hipoglikémiá roham,bár ez inkább inzulinodoknál jelentkezik sűrűn ,nem gyógyszereseknél.
Megint én....
Gyors szívverés , magas pulzus (120), izzadás, szédülés, gyengeség... kézreszketés
Mindez evés után cukrosoknál normális?
Pedig reggeli után bevettem a gyógyszerem...
A reggeli kávénál meg majd kiugrott a szivem , olyan gyorsan vert...
MAgas vérnyomás lehet cukrosoknál?
22 évesen, ilyen sz@r vagyok:(
Kivételek sajnos mindig vannak!
Akinek valami árt, azt el kell kerülni.
Aki nem tud bizonyos ételeket megemészteni azzal csínján kell bánni.Ilyen a tej és a sikér is! Meg még ki tudja mi?
Van amikor csak a mértéket kell betartani, ami ugye nem a vödör :DDD
A legegészségesebb!Ezt kellene követni és nem lenne semmi gond!
(van benne sikér,meg tej is...:D)
Ó...Na,nem voltam világos.Szóval amiben egyetértünk tutira:
ha valami bizonyítottan megbetegíti az adott személyt,azt akkor kerülje.Pl: lisztérzékenyek a sikéreket,akár csak nyomokban is
Amiben nem:
ha valaki egészséges,az meg egyen az OÉTI ajánlása szerint,akik nem zuglaborokkal,vagy akár anélkül dolgoznak,mint egyes tűzről-pattant divatdiéta kreátorok
Háááát igen!
De ez a diéta legalább egészséges! A cukorbetegség megelőzésére is lehetne használni. Legalább is II-es típusúnál. Mert ennek egyetlen valódi gyógymódja a megfelelő étrend és a testmozgás. A B vitaminok pedig segíthetnek az inzulintolerancia kivédésében.
Az orvos pedig nagyon fontos, mert csak ő tud ellenőrizni.
A cukorbeteg élethosszig tartó diétára van kárhoztatva. Sokan gondolják, hogy bekajálhatnak, hiszen szednek tablettát, de sajna a diéta létfontosságú a tablettás és az inzulinos típusnál is.
Idős korban lehetséges spontán javulás.
Csak kis részben értek veled egyet! Mert az emberek akkor kezdenek kísérletezgetni, ha valami gond van.
Szerencsére unokánál hamar látványos tünetek voltak, hogy valamelyik étel okoz panaszt.
Természetesen orvos javaslatát tartják be azóta is.
Viszont mi már az ismereteink alapján sejtettük, hogy a tej a ludas. Igazi "A" vércsoportú, akinél a tej összes károsító hatása látványosan és sajnos fájdalmasan jelentkezett. Az én gyerekeimnél is volt ilyen, csak akkor még az én ismereteim - és a dokiké is - hiányoztak.
Manapság már az orvosok is sokszor mondják pl. asztmánál, légúti panaszoknál,középfülgyulladásnál, gyerekkori ízületi fájdalmaknál, hogy a tejet mellőzni kell. A bölcsödékben, óvodákban, suliban kötelező a tej adása. Én pedig ezen vagyok kiakadva!
Szerintem a szülők nem kísérletezni akarnak a gyerekeikkel, hanem azt szeretnék, ha egészségesen élnének. Tény, hogy nem mindegyik módszer jó, de mindenki előbb-utóbb rátalál az igazira.
Én is vettem egy jó kis könyvet, és azért máshol is tájékozódom. Gondolom a többiek is ezt teszik és nem felelőtlenül kísérletezgetnek. Ezért kedves amazon lelkületű :)) nem kell mindig a rosszat feltételezni!!!
Na,ez megnyugtató.:)
Nyílván felnőttként mindenki azt tesz magával,amit jónak lát.Nekem ide s tova azt kéne elérnem,hogy ezt minél tényszerűbben tegyék,no mindegy...:)
De egy gyerek étkezésén kísérletezni,azt hiszem ezzel kapcsolatban mindig is harcias leszek és nyílván élni fogok ADOTT esetekben a megfelelő jogi lépésekkel is,ezt most ne ideértsd,hiszen semmilyen kapcsolat nem fűz a prezentált esethez,inkább csak azért írom,hogy kicsit bemutassam magam: igazi amazon vagyok a témában.:D
Egyáltalán nem.
Én speciel a vércsoport szerinti étrendet alkalmazom. Nekem ez szimpatikus és ezt el tudom fogadni.(nem fanatikusan!)
Tapasztalom, hogy nekem jó.
A civilizáció úgy ahogy van ártalmas, de nem szeretnék lemondani róla! :DDD
Te paleolit hívő vagy akkor teljesen igaz?
Én értem,hogy mire utaltál,csak az a bajom,hogy amikor kb.1% a lisztérzékeny,meg egyáltalán nem ismert,hogy mitől lesz valaki T1DM,akkor nagyon nem helyeslem,hogy olyan tápanyagokat dobálunk ki az életünkből,amire amúgy ebben a terhelő környezetben igen nagy szükség van.Genetika nélkül egyik sem (tej,sikér) nem okoz betegséget.De ezt is hiába tudjuk,ha megfelelő szűrések nem állnak a rendelkezésünkre,amelyek támpontot adhatnának az ügyben,hogy ki lesz beteg és ki nem.Ha lenne is egyértelmű genetikai szűrés,még abban az esetben sem tudnánk,hogy milyen környezeti tényezőket érdemes kerülni.Mert ha mindent ideszámítok,akkor az ilyen ember (ha létezne hatékony genetikai szűrés) jobb,ha ki sem megy az utcára,szuper védett helyen szuperul megszűrt és elkészített ételt és italt fogyaszt,no és nem találkozik senkivel sem...ÉS: még akkor sem mondhatja azt,hogy tuti nem lesz beteg.Mert egyszerűen nem ismertek az összefüggések,csupán sejtéseink vannak.Amiről viszont biztos ismeretünk van,azok a hiánybetegségek...Ezek bizony egyértelműen bizonyított kérdések.A tej pedig a tudományos körökben is elég erősen megosztott megítélés alá esik T1DM esetén,szóval mit akarunk mi...:O
Azt gondolom, hogy nem fogok itt bizonygatni, mert hosszú és szerintem úgysem értenénk egyet. Az ismerőseim közt és a családomban is van sajnos éppen elég ilyen "eset". És itt vagyok én magam is tapasztalatnak.
Azért azt leírom, mert gondolom hallottál már a coeliákia nevű betegségről.
"A coeliakia (lisztérzékenység) a gliadin által kiváltott intolerancia. A gliadin a búzában, árpában, rozsban és a zabban lévő fehérjének, a gluténnak, az egyik frakciója."
"Coeliakia esetében a gliadin okozta elváltozások középpontja a vékonybél, de számos egyéb szervben is okozhat elváltozást. A vékonybél bolyhainak teljes pusztulását okozza, amelynek következménye súlyos felszívódási zavar, betegségi tünetek kialakulása."
A tej is hasonló, de google a barátom minden fontos információt megad. És bizony a lehet oka a cukorbetegségnek.
Nekem is vannak gyerekeim és unokám is aki éppen a tejtől lett volna beteg, csak az anyukája szerencsére sok ismerettel bír ezügyben.
"A tejről már sok éve tudom, hogy az emberek NAGY RÉSZE nem tudja megemészteni egyszerűen azért, mert a tehén tej a bocinak való. "
Ezt meg tudnád indokolni?Mert: már miért ne tudná?No meg: mit is nem tud az emberek NAGY RÉSZE megemészteni rajta?Mit jelent a "nagy része"?
"A gabona sikértartalma -ami egy fehérje, ennek egyik alkotórésze a gliadin, és ez a belek nyálkahártyáját teszi tönkre, mert gyulladást okoz."
A gliadin közvetlenül tuti nem rongálja a bélhámot,nem hozza őket közvetlenül gyulladásba,nem úgy van,hogy neki esik és adj neki,puff neki.Viszont,valóban előfordulhat miatta gyulladás (úgy SEJTIK),de: szerinted mikor,milyen esetben?
"Nem ezekre a táplálékokra van szüksége egy fejlődő kis szervezetnek."
Ezzel meg úgy ahogy van,képtelenség egyetérteni.Most nincs időm :(,de szétszedem neked a sikéreket "darabjaira" és el lehet dönteni,hogy mire is nincs szükség benne.Kis türelmedet kérem ezügyben.;)
A tejről már sok éve tudom, hogy az emberek nagy része nem tudja megemészteni egyszerűen azért, mert a tehén tej a bocinak való. Az anyatej pedig csecsemőnek. Semmi gond a genetikával!
Azokban az országokban, ahol sok tejet isznak, egyre több a cukorbeteg.
Az emberiség nagy része nem iszik tejet. A gabona sikértartalma -ami egy fehérje, ennek egyik alkotórésze a gliadin, és ez a belek nyálkahártyáját teszi tönkre, mert gyulladást okoz. Nagyon sokan nem is tudják, hogy panaszaikat ez okozza.
Nem ezekre a táplálékokra van szüksége egy fejlődő kis szervezetnek. Akinek ezek nem okoznak gondot, annak is mértékkel érdemes fogyasztani ezeket az anyagokat.
Az én saját tapasztalatom pedig az, hogy a megfelelő ételek fogyasztása által rengeteg betegség "magától" elmúlik.
Dr. D'Adamo : Életmód az AB0 terv szerint c. könyve nagyon hasznos olvasmány számomra.
Mióta pedig nem iszom a tejet, elmúlt sok nyavalyám.
Most nem keresem meg, de a natursziget oldalán is lehet olvasni érdekes dolgokat.
A búza és a kukorica miért gátolja az inzulin hatékonyságát?
" a tej gyerekeknél okozhat 1. típusú cukorbetegséget"
Nem kifejezetten a tej,vagy a liszt(lisztérzékeny ha diabeteses lesz) az,amit felelőssé lehetne tenni,hanem már egy eleve meglevő rossz genetika az,ami rosszul alapoz náluk.Sajnos nagyon sok oka lehet annak,hogy mitől lesz egy kisgyermek diabeteses /:(/(a meglevő genetikai hajlam mellett),így gyakorlatilag csak azért nem inni tejet,vagy nem enni sikéreket,mert ez vagy az történhet,felelőtlenség,minthogy a tej is,a sikér gabonák is olyan források,amikre egy fejlődő kis szervezetnek egész biztosan züksége van.(Egyébként mindegy,hogy milyen statisztika,a keresztimmunitás itt is ismert)
Paleolit táplálkozás lehet tényleg jó, de én pl. a vércsoport szerinti étrendet használom...
A lényeg az szerintem, hogy azokat az ételeket el kell kerülni, amelyek gátolják az inzulin hatékonyságát. Búza, kukorica főleg.
Amiket én olvastam abban pl. a tej gyerekeknél okozhat 1. típusú cukorbetegséget.(van ilyen statisztika, azt hiszem svéd, de már nem emlékszem pontosan)
1.Ha kutyabaja,az úgy néz ki,mint te meg én: ehet,amit akar
2. Nem sok és nem nagy,tulajdonképpen semmilyen válasz sem a kérdésemre az,hogy a paleolit mit mond,vagy mit nem.Tehát: mi az ok?
3. Nekem gyógyulásnak tűnt,amit állítottál,bocs,ha félreértettem.
4. Volna még kérdésem időközben: dokija tudja,hogy nem ad inzulint?Mit mond rá? Labor igazolja? Hogy paleoliton van a közérzetének is tetszik? Örülnék,ha ő maga tudna választ adni.Meg ha te is adnál pontos válaszokat,hiszen nem mindegy.De ha nem lát az ember tisztán,akkor nem túl jó ideírni: a paleolit gyógyítja a cukorbetegséget...És itt ezen a ponton igazából mindegy,hogy T1,vagy T2.
Megírtam, hogy nézz utána a paleolit táplálkozásnak, mélyedj el benne, ezt nem tudnám most és itt összefoglalni.
Nem tudom, milyen típusú volt, inzulinozta magát, most pedig szinte kutya baja.